Política 17/03/2012

Sánchez-Camacho assegura que faran "tot el possible" per impedir una consulta secessionista o sobre el pacte fiscal

La líder del PPC assegura que mantindran el seu vot en contra en aquest àmbit perquè "envaeix" competències estatals

Acn
1 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, assegura que els populars faran "tot el possible" per impedir que tiri endavant qualsevol consulta "sobiranista, secessionista o sobre el pacte fiscal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder dels populars catalans adverteix que el seu partit votarà en contra en aquest àmbit perquè "envaeix" competències estatals.

Sánchez-Camacho recorda que Catalunya està sota la llei de finançament de règim comú, de manera que qualsevol qüestió sobre el finançament català ha de passar per mans de Madrid i no consultar-se en referèndum. "Farem tot el possible per impedir que es facin consultes que no pertoquen a l'àmbit competencial de Catalunya", ha sentenciat la presidenta del PPC.

"Si el Govern vol utilitzar un text jurídic" per tal "d'excedir-se" en consultes sobre el pacte fiscal o de caire secessionista, el PPC hi estarà "absolutament en contra".

En aquest sentit, Sánchez-Camacho ja ha avançat que el seu grup votarà en contra de la llei de consultes durant la tramitació parlamentària si segueix per aquest camí. A més, assegura que a partir d'ara introduiran "millores" al text del projecte de llei de consultes durant la tramitació perquè s'"adeqüi a les competències autonòmiques".

Sánchez-Camacho recorda que el Tribunal Constitucional garanteix que les autonomies poden consultar en les matèries competencials però "no es pot consultar" en les que no són competència de governs regionals. I el finançament, insisteix, és competència de l'estat espanyol.

stats