Política 07/08/2014

Santi Vila descarta posar urnes el 9-N si el TC prohibeix la consulta

El conseller considera que forçar la convocatòria sense l'aval de la justícia no tindria cap "interès polític"

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha descartat aquest dijous que el Govern acabi posant urnes el 9 de novembre si prèviament el Tribunal Constitucional (TC) prohibeix la consulta. En declaracions a Catalunya Ràdio, Vila ha garantit que tot el que farà el Govern "sempre s'ajustarà al dret". Si el TC suspèn la convocatòria del 9-N, "sempre ens queda un mecanisme" per poder votar: unes eleccions plebiscitàries al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, no veu una solució forçar una consulta sense l'aval de la justícia. "Els que tenim responsabilitats institucionals sabem que aquest tipus d'iniciatives, perquè tinguin algun interès i no siguin senzillament un divertiment, s'han de fer amb solvència i garanties", ha raonat. Sense aquestes garanties jurídiques, ha afegit, podria fer-se una "iniciativa cívica, de pressió i visibilització d'unes idees", però que no tindria "cap mena de conseqüència ni interès polític".

Vila ha assegurat que "sense cap mena de dubte" pensa fer campanya pel sí-sí, en favor de la independència, a la consulta del 9 de novembre, perquè l'Estat no ofereix cap "alternativa" a Catalunya per millorar el seu encaix.

stats