Política 04/10/2014

Més de 2.500 voluntaris d''Ara és l'hora' es despleguen a Badalona per preguntar com ha de ser el nou país

La periodista Karmele Marchante, els actors Lluís Marco i Miquel Gelabert i l'escriptora Sílvia Soler han participat a la 'gigaenquesta' com a voluntaris

Acn
3 min

BadalonaNoms coneguts com els actors Lluís Marco i Miquel Gelabert , la periodista Karmele Marchante i Irene Rigau han participat aquest dissabte a Badalona a la Gigaenquesta que organitza la campanya Ara és l'hora i que consisteix en preguntar als veïns, porta a porta, com voldrien que fos el país nou. L'acte, que paral·lelament s'ha fet a altres ciutats, ha congregat més de 2.500 voluntaris a la tercera ciutat de Catalunya. Els enquestes consideren que és una manera positiva i agradable de fer-los reflexionar sobre diversos temes rellevants sobre la política. D'altra banda, Òmnium i l'ANC celebren que la reunió d'aquest divendres al Palau de la Generalitat servís per refermar la unitat política pel 9N."Hola, sóc la Karmele Marchante, voluntària d'Ara és l'hora". D'aquesta manera és com la coneguda periodista ha recorregut aquest dissabte al migdia per algunes cases del centre de Badalona. Marchante, juntament amb centenars de voluntaris de la campanya unitària que impulsen Òmnium Cultural i l'ANC, ha participat a la gigaenquesta, una acció porta per porta que té per objectiu visitar totes les cases de Catalunya per preguntar com ha de ser el país nou.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la tercera ciutat de Catalunya, la plataforma ha aplegat més de 2.500 voluntaris, 250 dels quals a la plaça de Pompeu Fabra, al centre de la vila, per fer la gigaenquesta, que aquest dissabte també s'ha fet a altres indrets com a Girona, Reus, Tàrrega i 60 ciutats i pobles més. Amb aquesta acció "tenim l'oportunitat de discutir i debatre com volem construir la Catalunya del futur", ha expressat la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals.

Aquesta "gran enquesta" consisteix en "trucar a les portes dels nostres conciutadans per recollir els seus somnis i les seves esperances", ha declarat Casals. La presidenta d'Òmnium també s'ha mostrat satisfeta de la imatge d'unitat que els representants dels partits proconsulta van donar a la reunió que es va fer aquest divendres al Pala de la Generalitat. "A la nostra empenta i seguretat s'hi suma que tenim els nostres representants polítics al nostre costat" ja que "ahir vam veure una fotografia fantàstica assegurant que anem junts en aquest procés", ha afirmat.

En la mateixa línia s'ha expressat la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, que ha qualificat la jornada de divendres com "un dia de patiment". Forcadell creu que "tindrem més dies de patiment" però diu que "això és el que passa per ser diversos, per ser tants i per anar units". En el seu parlament, ha felicitat els representants polítics perquè "són conscients del moment històric que vivim perquè van posar per davant del partit els interessos el país" i, per això, van demostrar "que són dignes representants del poble que els ha votat".

2.500 voluntaris per una "feina emocionant"

Després de l'arenga de Forcadell i Casals, els voluntaris badalonins han agafat les seves enquestes i han anat a trucar a les portes. Entre aquests, també ho han fet els actors Miquel Gelabert i Joan Pera, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i la popular periodista Karmele Marchante. Entre les qüestions, es demana en què s'hauria de prioritzar la despesa d'un nou estat, quina relació es voldria tenir amb la Unió Europea, quin paper hauria de tenir la llengua castellana i, finalment, es pregunta al ciutadà si té decidit anar a votar el 9 de novembre.

Karmele Marchante considera que aquesta acció "per copsar què pensa la ciutadania catalana" és "transparent, democràtica i pacífica" i s'ha fet voluntària perquè és una qüestió política per la que se sent mobilitzada. Una de les cases on Marchante ha trucat, a la mateixa plaça Pompeu Fabra, ha estat la d'en Carles Pérez. Aquest veí opina que aquesta enquesta, que es pot respondre en menys de dos minuts, és una tasca "emocionant per la feina que representa" pels voluntaris. "Espero que siguin benvinguts a tot arreu", conclou.

stats