Cultura 17/09/2013

Can Framis exposa retrats de Garcés i s'emmarca en Kafka i Màlevitx

Xavi Serra
2 min

Barcelona.Veredicte sorprenent del Premi de Pintura 2013 de la Fundació Vila Casas. Ahir al vespre, al Museu Can Framis, el jurat va decidir per unanimitat dividir en tres accèssits el guardó de la present edició, ja que "cap de les obres seleccionades" destacava "suficientment per obtenir el premi". Els artistes premiats, que es van repartir els 12.000 euros del premi, van ser Jordi Lafon, amb Agitadors ; Silvia Martínez Palou, amb Marseille 2 , i la pintura Pau , de Lídia Masllorens. 25 de les més de 300 obres que es van presentar al premi, incloses les premiades, formaran part d'una exposició conjunta que tindrà lloc a l'Espai AØ de Can Framis, entre els mesos d'abril i juliol del 2014.

Al matí, el museu d'art contemporani presentava la col·lecció temporal de Javier Garcés Els cossos i les coses , una mostra de 25 obres que es podrà visitar fins al 15 de desembre. Garcés, que l'any passat va guanyar el premi d'escultura de la Fundació Vila Casas, dividia les obres entre persones pròximes (cossos) i objectes del seu taller (coses). "La realitat és la porta del joc que em permet reflectir les experiències", va explicar Garcés sobre la seva predilecció a treballar a partir d'apunts al natural. "Retratar una persona fa que la vegis d'una manera que ningú l'ha vista mai", deia.

Com cada any, la Fundació Vila Casas també ha renovat el fons de la seva col·lecció permanent. Segons la directora d'art del museu, Glòria Bosch, la col·lecció que s'exposarà aquest any pren com a referència les figures de Kafka i Màlevitx, "creadors a la recerca de coneixement que fugien de les classificacions". On ets Kafka? On ets Màlevitx? convidarà el públic de l'exposició a preguntar-se pel significat de les obres, canviant la relació de l'espectador enfront de les peces i atorgant-li un paper més actiu en la comprensió de les pintures i escultures.

stats