ACORD DE RECIPROCITAT
Mèdia 29/01/2013

Acció Cultural confia als governs català i valencià el restabliment de TV3

Salvador Almenar
1 min

VALÈNCIA.Acció Cultural (ACPV) va decidir ahir ajornar la reobertura dels repetidors que distribueixen el senyal de TV3 al País Valencià. Malgrat la decisió dels seus socis de donar suport al restabliment immediat de les emissions de la televisió pública catalana al territori, la junta directiva va acordar confiar en la negociació dels governs valencià i català per garantir l'arribada del senyal amb totes les garanties legals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons va explicar el secretari de l'entitat, Toni Gisbert, la decisió la van prendre quan van saber que els dos governs estaven negociant sobre aquesta qüestió. Alhora, Gisbert va expressar el seu suport als esforços fets per aconseguir l'"arribada dels canals de Televisió de Catalunya al País Valencià i de Televisió Valenciana a Catalunya". Després de saber que s'estava negociant, Acció Cultural va considerar que havia d'"actuar com un element que facilités el diàleg" i per això va ajornar la reobertura dels repetidors.

L'única condició de l'entitat per respectar el termini de les negociacions és que l'acord arribi "en un marge raonable de temps". Un marge, però, que Toni Gisbert no va voler concretar en favor del resultat positiu de les negociacions. Tot i que confia que els dos govern puguin arribar a una entesa, si passat el temps que l'entitat consideri "raonable" no s'hagués signat l'acord de reciprocitat, ACPV "consideraria de nou la reobertura dels seus repetidors, atenent a la voluntat àmpliament expressada pels socis de l'entitat". El 90% va donar el vistiplau en la consulta feta durant les últimes setmanes.

stats