Mèdia 25/04/2013

Ortega Cano, condemnat a dos anys i mig de presó

Se'l condemna per homicidi imprudent i conducció temerària a pagar una indemnització de 120.000 euros a la viuda de l'home que va matar i de 19.000 euros a cadascun dels seus dos fills. El torero pretén recórrer la sentència

Joan Callarissa
1 min
Ortega Cano, condemnat a dos anys i mig de presó

L'extorero José Ortega Cano va ser condemnat ahir a dos anys i mig de presó per homicidi imprudent per l'accident de trànsit en què va morir Carlos Parra. Tot i que la jutge havia anul·lat la prova que li va detectar el triple del nivell autoritzat d'alcohol a la sang -perquè es va trencar la cadena de custòdia de la sang-, la sentència conclou que Ortega va incórrer en delictes d'homicidi per imprudència greu i contra la seguretat vial.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per això també l'han condemnat a indemnitzar amb 119.731 euros la viuda de la víctima, amb 19.955 euros cadascun dels seus dos fills i amb 9.977 euros la seva mare. La sentència dóna per provat que Ortega circulava a 125 quilòmetres per hora, una velocitat "molt superior" a l'autoritzada i que va envair el carril contrari fins a topar amb un vehicle que circulava correctament i el conductor del qual va morir. La defensa ja ha advertit que recorrerà la sentència.

"Només" dos anys i mig

L'Associació Estatal de Víctimes d'Accidents i Stop Accidentes van lamentar aquesta condemna de "només" dos anys i mig. La consideren completament "insuficient" i asseguren que demostra que "matar a la carretera surt baratíssim". La sentència deixa "un gust agredolç" al col·lectiu de les víctimes de trànsit perquè creuen que "no és contundent".

stats