Societat
Societat 29/10/2011

Augmenten les denúncies pel control d'animals perillosos en un 35%

S'ha iniciat una campanya per reduir les actituds incíviques a la via pública i garantir el compliment de la legalitat pel que fa a la tinença d'animals

Acn
1 min

Al llarg del 2011 han incrementat en un 35% les denúncies per gossos perillosos sense xip, no censats i per no tenir llicència, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona.

La Guàrdia Urbana ha interposat més de 1.000 denúncies per infraccions relacionades amb la tinença d'animals de companyia al llarg del 2011 i ha iniciat una campanya per conscienciar de la necessitat de mantenir el comportament cívic amb els animals i garantir el compliment de les obligacions legals respecte als animals de companyia.

La campanya es durà a terme en places, parcs i jardins i, en aquest sentit, es vigilarà la recollida de deposicions d'animals i s'evitarà la invasió d'espais de jocs infantils per part de gossos amb els seus amos. Si la conducta no és greu, s'advertirà prèviament als responsables dels gossos i, si aquesta comunicació no és possible o és reincident, es formularan les corresponents denúncies.

Respecte al mateix període de l'any passat, s'ha incrementat el número de denúncies –de 1.109 a 1.114– per animals que no porten xip o que no han estat censats. També s'han posat multes per no portar un gos potencialment perillós amb morrió o lligat o per no tenir-ne la llicència. Setanta-quatre de les denúncies s'han interposat per deposicions i miccions de gossos a la via pública i catorze per donar de menjar en espais públics.

Des de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona també s'ha iniciat una campanya per facilitar informació sobre la tinença responsable de mascotes en punts on s'ha detectat una mala convivència entre els ciutadans i els animals de companyia.

stats