SUCCESSOS
Societat 29/06/2011

Cau al mar una avioneta dels Bombers i el pilot en surt il·lès

L'aparell estava carregant aigua per apagar el foc del Vendrell i Calafell

Marta Català
1 min

BARCELONAAquesta tarda, al voltant de les 17.00 hores, una avioneta de vigilància i atac (AVA) dels Bombers de la Generalitat ha patit un accident mentre estava carregant aigua a la Punta del Fangar del Delta de l’Ebre. El pilot, únic ocupant, ha resultat il·lès.

L’AVA estava carregant aigua per treballar en les tasques d’extinció dels incendis que s’han produït aquesta tarda al Vendrell i Calafell quan ha caigut al mar, concretament a la desembocadura del Delta.

Els Bombers estan treballant en aquests dos focs al Vendrell i a Calafell que ja han cremat deu i sis hectàrees respectivament aquest dimecres a la tarda.

El primer foc ha començat a cremar pels volts de les tres de la tarda a una zona boscosa situada entre la urbanització Mas Astor i la urbanització el Francàs. El foc hauria calcinat ja aproximadament unes deu hectàrees de vegetació forestal.

D'altra banda, pocs minuts després d'un quart de quatre altre foc ha començat a cremar a una zona propera a la urbanització El Romaní, al terme municipal de Calafell.

En aquest cas, hauria cremat aproximadament unes sis hectàrees d'un terreny erm que antigament havia estat camp de conreu. Els Bombers han enviat fins al lloc dels fets 19 dotacions terrestres i 8 d'aèries, dels quals tres són helicòpters, tres bombarders i dos avions de vigilància i atac per extingir els focs, que no han obligat a tallar cap carretera ni a efectuar cap evacuació de veïns ni activar cap pla d'emergència.

De moment es desconeix quines han estat les causes del foc.

stats