Societat 01/07/2013

Dimiteix el director general i el vicedirector de la banca vaticana

La dimissió dels dos alts càrrec de l'Institut per a les Obres de Religió (IOR) es produeix després de la detenció del prelat Nunzio Scarano

Efe
1 min

Ciutat del VaticàEl director general de l'Institut per a les Obres de Religió (IOR), conegut com el Banc Vaticà, Paolo Cipriani, i el vicedirector, Massimo Tulli, han presentat la dimissió, segons ha informat el Vaticà. La dimissió d'aquests dos càrrecs, que ha estat acceptada per la Comissió de Cardenals, es produeix després de la detenció divendres passat del prelat Nunzio Scarano, acusat de frau i corrupció en una investigació sobre les suposades irregularitats de la institució bancària italiana.

"El director de l'IOR, Paolo Cipriani, i el vicedirector, Massimo Tulli, han dimitit dels seus càrrecs. Després de molts anys de servei, tots dos han pres aquesta decisió en el millor interès de l'institut i de la Santa Seu", ha expressat el Vaticà en una nota. El comunicat afegeix que "el Consell Supervisor i la Comissió de Cardenals han acceptat les dimissions i han demanat al president del IOR, Ernst von Freyberg, que assumeixi de manera interina les funcions de director general amb efecte immediat".

L'Autoritat d'Informació Financera (AIF), organisme creat el 2010 per vigilar la transparència financera de la Santa Seu, n'ha estat informada, i la comissió especial creada pel papa Francesc el 26 de juny per afrontar la reforma de l'IOR, també, precisa la nota del Vaticà. Von Freyberg serà ajudat per Rolando Marranci, que assumirà de manera interina la vicedirecció de l'IOR, i Antonio Montaresi, com a responsable de projectes especials. Marranci ha treballat en un banc italià a Londres de cap d'operacions, i Montaresi, en diverses entitats dels Estats Units com a director de riscos.

stats