Societat 26/06/2012

Som Escola: "No és un moment per a mitges tintes. La Generalitat ha de fer un gest clar i explícit"

Miquel Àngel Essomba, portaveu de la plataforma, alerta que la sentència contra la immersió "lesiona el cor del model amb una profunditat desconeguda fins ara"

Auri Garcia Morera
1 min
UN MODEL DE PAÍS 
 Concentracions com aquesta  a la plaça Sant Jaume  de Barcelona demostren  que l'escola en català té un ampli suport social.

BarcelonaMiquel Àngel Essomba, portaveu de la plataforma Som Escola, ha assegurat aquest dimarts en declaracions a l'ARA que la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística "és la més greu" que hi ha hagut fins al moment, perquè "lesiona el cor del model amb una profunditat desconeguda fins ara". Essomba ha afegit que "no és un moment per a mitges tintes" i que "la Generalitat ha de fer un gest clar i explícit". La plataforma unitària de defensa del model educatiu català ha convocat una roda de premsa per a aquesta tarda en la qual concretarà aquesta petició al Govern.

"La diferència és que les anteriors feien un abordatge des de l'òptica del cas individual, mentre que aquesta toca el cor del sistema", ha detallat Essomba. "A més de qüestionar que dels 3 als 6 anys el català sigui llengua vehicular, anul·la l'articulat que evitava la separació de l'alumnat per raons de llengua i anul·la l'articulat que demanava que el català fos preferent per a l'alumnat estranger per a la seva integració", ha afegit. Segons el portaveu de la plataforma, això suposa anar més enllà de la qüestió lingüística i entrar en un "terreny perillós", perquè es qüestiona "un pacte social que ha funcionat".

stats