Societat 17/03/2012

La plataforma 'Eurovegas No' denuncia les condicions "intolerables" del projecte

S'han manifestat a Madrid en contra de la construcció del complex d'oci a l'Estat. Denuncien que el projecte crearà un "estat d'excepció" en matèria fiscal, laboral, mediambiental i legislativa

Efe
2 min

MadridLa plataforma 'Eurovegas No', contrària a la construcció del complex d'oci, joc i congressos a Barcelona o Madrid, ha denunciat aquest dissabte en una manifestació a Madrid "les condicions intolerables" que demana l'empresa i la "repercussió real" que tindria el projecte en la societat.

La denúncia de la plataforma s'ha escenificat a la Puerta del Sol, en què han fet una paròdia de la pel·lícula 'Bienvenido Mister Marshall' (Luis García Berlanga, 1953), en la qual els habitants d'un poble espanyol saluden uns visitants americans.

La portaveu de la plataforma, María Fernández, ha explicat a Efe que l'acte pretenia "informar" la ciutadania de l'"opacitat" amb la qual es duen a terme les negociacions entre la firma Las Vegas Sands Corporation –presidida pel milionari Sheldon Adelson– i els governs de Barcelona i de Madrid.

El projecte Eurovegas, al qual aspiren i pel qual negocien separadament les dues ciutats, invertiria 17.000 milions d'euros i contractaria 260.000 treballadors.

Per fer front comú en contra del projecte, el passat 12 de març diverses organitzacions civils i sindicats van anunciar la creació de la plataforma 'Eurovegas No', que s'oposa al complex perquè considera que crearia un "estat d'excepció" en matèria fiscal, laboral, mediambiental i legislativa" a Espanya.

Els membres de la plataforma han llegit diversos textos en què han explicat "l'impacte" que tindria la construcció del complex i, segons Fernández, "l'afluència a Espanya d'organitzacions criminals per blanquejar capitals".

La portaveu ha destacat que l'acte d'avui ha volgut "desmuntar" davant la ciutadania "la mentida dels llocs de treball, perquè tot està en contra de qualsevol conveni col·lectiu i de qualsevol sindicat, i pretén que es modifiqui la llei d'estrangeria per eludir pagaments a la Seguretat Social".

Segons ha afirmat la portaveu, la plataforma 'Eurovegas No' elaborarà aviat un "informe exhaustiu" per oferir detalladament totes les condicions lesives per a l'Estat que exigeix l'empresa nord-americana per instal·lar-se a Espanya.

María Fernández ha assegurat que la plataforma intentarà divulgar aquest informe amb "urgència" perquè, atesa l'"opacitat" amb què s'està negociant", "qualsevol dia signen" el contracte, ha dit.

stats