Publicitat
Publicitat

Fins quan podrem menjar tonyina?

Alguns experts alerten de la sobreexplotació de la pesca que pot posar en perill d'extinció l'espècie

Els bancs de tonyina vermella s'han reduït en un 60% en els últims 10 anys per l'augment desmesurat del consum d'aquest peix. Segons WWF, l'any 1995 els vaixells espanyols i francesos capturaven 15.000 tones de tonyina a l'any mentre que el 2006 només se'n van pescar 2.270 tones.

La Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT), que treballa per a la conservació d'aquesta espècie, va intentar trobar una solució a la baixada dràstica d'exemplars i el 2010 va acordar reduir en un 40% la pesca a tot el món. El límit va ser titllat "d'insuficient" per les organitzacions ecologistes, que critiquen la ICCAT per ser massa tova en les seves resolucions.

Tothom està d'acord que la situació de la tonyina és preocupant, però no tothom creu que estigui a punt d'extingir-se. Fernando de la Gándara, investigador de l'Institut Espanyol d'Oceanografia, afirma: "No estem en un nivell tan dramàtic com per deixar de consumir tonyina".

Podeu llegir l' article complet a l'ARA Premium.

Més continguts de