Societat 30/11/2012

El Gran Recapte recull 700 tones d'aliments el primer dia

Els mercats i supermercats ja han començat a rebre donacions durant el matí, tot i que la iniciativa començava a les tres de la tarda

Acn
2 min
Un lliurament d'aliments per al Gran Recapte, aquest divendres al supermercat Consum del carrer Balmes / WAYRA FICAPAL

BarcelonaRècord absolut. En només un dia, el Gran Recapte ha recollit 700 tones d'aliments a tot Catalunya per als més necessitats, segons ha informat el Banc dels Aliments. Això és la meitat de la recaptació total prevista en els dos dies que dura la iniciativa, que és de 1.400 tones.

Aquest fet ha portat el Banc dels Aliments a qualificar d'èxit el Gran Recapte d'enguany i a confiar que un cop més se superi la fita marcada, tot i que han col·locat el llistó molt amunt. Segons han explicat els promotors d'una de les grans cites humanitàries de l'any, tot i que el Gran Recapte començava a les tres de la tarda, durant tot el matí els mercats i supermercats ja han començat a rebre donacions. La Fundació Banc dels Aliments ha marcat la fita de les 1.400 tones d'aliments per al Gran Recapte d'enguany. Un repte ambiciós, tenint en compte que l'objectiu de l'any passat eren 800 tones. Una fita que es va assolir i fins i tot sobrepassar, ja que se'n van aconseguir 1.100 tones.

Això pot tornar a passar aquest any, encara que s'hagi apujat el llistó. I és que en només un dia se n'ha recaptat la meitat de l'estimació: 700 tones de menjar a tot Catalunya per a les persones més necessitades.

I és que, segons Antoni Sansalvadó, president de la Fundació Banc dels Aliments, la gent cada vegada té persones més a prop amb dificultats i, per tant, és conscient que "el problema és més nostre". Per això confia que podrà donar bones xifres un cop passat el cap de setmana i compensar l'augment d'usuaris d'aquest servei arreu del país.

Millor que altres anys

Tot i que el Gran Recapte començava a les tres de la tarda, els ciutadans han començat a fer donacions aquest matí i tot dipositant aliments als espais que els mercats i supermercats han preparat per a l'ocasió.

Aquest fet ha permès assolir la meitat de la recaptació en un sol dia, i és que, segons el Banc dels Aliments, el ritme és molt superior al dels altres anys, i la gent hi està responent amb moltes ganes. La prova és que el divendres de l'any passat no s'havia arribat encara a la meitat de la previsió, i tot i així es va acabar superant. A més, les flotes d'aquest any són fins i tot més grans per encabir-hi més productes.

stats