Societat 08/08/2012

L'aspecte real de Berlusconi: sense cabells

L'ex primer ministre italià ha estat fotografiat lluint calvície en un aeroport de Sardenya. Els experts creuen que el magnat usa implants i laques per simular més cabells

Efe
2 min
Berlusconi baixant d'un avió privat, en una imatge publicada per 'OGGI'. / OGGI.COM

RomaLes fotografies de l'ex primer ministre italià Silvio Berlusconi lluint calvície fa uns dies en un aeroport de Sardenya (Itàlia) han sorprès els italians, acostumats als cabells castanys que el polític exhibeix amb orgull des de fa anys.

Berlusconi apareix gairebé sense cabells en unes instantànies publicades aquest dimecres per la revista 'Oggi', en què es veu el magnat italià baixar per les escales d'un avió privat a Olbia, l'aeroport de la Costa Esmeralda sarda més proper a la seva residència Villa Certosa, coneguda per les seves polèmiques festes.

Les fotografies mostren Berlusconi amb la característica calba que llueixen molts homes de la seva edat, una imatge poc habitual en ell, que, malgrat els seus 76 anys, s'ha esforçat sempre per mostrar una imatge jovial que camuflés el pas del temps.

Les claus de l'aspecte juvenil: implants capil·lars i laques

Es confirmen així els rumors que des de fa anys atribuïen la seva aparent bona salut capil·lar a un joc d'implants capil·lars i laques acolorides, que han permès a l'ex primer ministre passar per un home amb cabells durant els seus anys al capdavant del govern italià.

Segons els experts, Berlusconi hauria recorregut a una tècnica coneguda com a 'cover up', que consisteix a estendre una substància elaborada amb microfibres i queratina que, d'una banda, acoloreix el cuir cabellut donant una sensació de farciment, i de l'altra –i amb l'ajuda d'un esprai– aconsegueix eriçar els cabells per donar-los volum. Com a toc final, una mica de laca i el minuciós delineament del contorn de la cabellera amb un pinzell aconseguien donar una sensació força versemblant, conclou la publicació.

Els cabells del Cavaliere, motiu de debat

Fa temps que es qüestiona la bona salut capil·lar del que continua sent un dels polítics més peculiars de la Unió Europea. El 1994 un conegut perruquer italià ja va estimar que Berlusconi devia tenir entre 3.000 i 4.000 cabells al cap, és a dir, "prop de 35.000 menys que una cabellera normal", recull 'Oggi'.

Però les veus afins a Berlusconi sempre havien atribuït l'aparença acolorida dels seus cabells a la seva coqueteria, tot i que algunes fotos publicades en el passat posessin en evidència que el líder del partit Poble de la Llibertat estava simplement tapant els cabells blancs amb tint.

Ara, les fotografies de l'ex primer ministre baixant l'escala d'un avió privat amb una evident calba no presenten cap dubte: Berlusconi és un més dels 11 milions d'italians que, segons Hair Research Foundation, pateixen la coneguda alopècia androgenètica.

stats