Societat 08/06/2011

PSC i PP carreguen contra l'operació de Puig però no demanen la dimissió del conseller

ERC I ICV es mostren més crítics amb la política d'Interior en la càrrega policial de plaça Catalunya

Marta Català
1 min

BARCELONAEl PSC i el PP s'han mostrat crítics amb la intervenció del conseller arran de l'operació policial del 27 de maig a la plaça Catalunya però no han demanat la seva dimissió. En canvi, des d'ICV sí que han demanat la dimissió de Felip Puig i, com ERC, han carregat durament contra l'actuació d'Interior en la intervenció dels indignats.

Oriol Amorós, d'ERC, ha parlat "de desproporció de la força" i de "la mala planificació que va posar en risc els mateixos mossos".

El diputat d'ICV, Jaume Bosch, assegura que l'operació del dia 27 de maig va ser "injusta i innecessària" "sense preavís i sense ús de megàfons". Per Bosch, el prestigi dels Mossos "ha quedat dilapidat". Bosch ha demanat la dimissió del conseller.

El diputat del PSC, Joaquim Llena, ha dit que Felip Puig és l'únic responsable "de l'operació més irresponsable dels Mossos". El diputat socialista, però, ha dit "no li demanarem la dimissió", tot i que "no en tenim prou amb què assumeixi responsabilitats".

Després de Llena ha estat el torn de paraula de Pere Calbó, del PP. Calbó li ha preguntat a Puig:"Per què es va permetre entrar estris un altre cop i per què no es va intervenir el dia de la celebració?"

stats