SOCIETAT
Societat 10/05/2013

La Generalitat es planteja acudir als tribunals en defensa del català de la Franja

El conseller Ferran Mascarell diu que el terme LAPAO respon a "raons partidistes sense aval científic"

Efe
1 min
Mascarell

GironaEl conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, pensa en la possibilitat d'acudir als tribunals arran de la decisió de les Corts aragoneses de denominar llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental (LAPAO) el català que es parla a la Franja de Ponent.

Durant la inauguració aquest divendres a Girona d'una exposició sobre l'obra del poeta Salvador Espriu, Mascarell ha manifestat que aquesta opció la plantejarà "al lloc i moment que toqui", encara que prèviament considera necessari avaluar-la.

Els dubtes del conseller es basen, segons ha explicat, en el fet que, a vegades, pensa que no és necessari acudir davant "determinades institucions estatals" per saber "a favor de qui juguen".

Ferran Mascarell ha apel·lat novament a l'article tercer de la Constitució, que defensa les llengües que es parlen a Espanya, perquè considera que la decisió de les Corts aragoneses no el compleix.

El conseller de Cultura ha demanat que es recuperi la denominació de català i ha insistit que el terme 'LAPAO' va "contra tot criteri científic i idea rigorosa".

Per Mascarell, el canvi respon a "raons partidistes sense aval científic" i ho considera un atemptat directe i sense cap consideració contra la llengua catalana i la dels aragonesos"."Aquesta és una mesura ridícula i no tindrà efecte, perquè els aragonesos que parlen català seguiran fent-ho i els ciutadans de Catalunya seguirem considerant-los com a germans de parla, com els illencs, valencians i habitants de la Catalunya Nord", ha indicat Ferran Mascarell.

stats