Societat 08/12/2012

Els Mossos detenen un home de 80 anys acusat de matar la seva dona a Terrassa

És la quinzena víctima de violència de gènere a Catalunya des que va començar l'any. La víctima anava amb cadira de rodes i els veïns asseguren que el seu marit es desvivia per cuidar-la

Acn / Efe
2 min
La façana de la casa on vivia la víctima i el seu marit, detingut pel crim / ACN

TerrassaEls Mossos d'Esquadra han detingut aquest dissabte al matí un home de 80 anys acusat de matar la seva dona, de 75 anys, al seu domicili al barri de la Maurina de Terrassa, al número 88 del carrer Velázquez. Segons fonts de l'Ajuntament de Terrassa, no hi havia cap denúncia prèvia per altres episodis de violència ni cap indici de problemes en aquest sentit a casa de la parella.

Ha estat el fill del matrimoni, que viu al pis de dalt, qui ha avisat la policia després que el seu pare li hagi confessat el crim, comès aquest divendres a la nit. La víctima presentava una ferida profunda al tòrax provocada per arma blanca. L'agressor ha estat traslladat a la Mútua de Terrassa per les ferides que s'ha fet en l'autolesionar-se, en un possible intent de suïcidi posterior al crim.

Ja són 15 les víctimes mortals per violència de gènere –casos que són instruïts pels jutjats de violència sobre la dona– a Catalunya des que va començar l'any. L'Ajuntament de Terrassa ha convocat la ciutadania a fer un minut de silenci dilluns a les dotze del migdia davant l'ajuntament, per mostrar el rebuig absolut als fets i per donar suport als familiars i coneguts de la víctima.

Els veïns no se'n saben avenir

Els veïns consultats no entenen què pot haver passat. Maria Dolores Moral explica que són veïns de tota la vida i que la víctima estava malalta. Anava amb cadira de rodes i havia de fer diàlisi. Tot indicava que l'home es desvivia per cuidar la seva dona i que l'acompanyava a tot arreu. "Es posaven allà a prendre el sol", recorda Maria Dolores mentre, visiblement afectada, assenyala el final del carrer. "De tant en tant havia de venir l'ambulància per emportar-se la dona", afegeix.

Vicente Baiben, que viu a l'edifici del costat, tampoc comprèn què pot haver passat. "Mai havien tingut cap problema", subratlla. Carmen Silva indica que era una parella molt ben avinguda, tot i la malaltia de la dona.

stats