SOCIETAT
Societat 18/04/2012

El bisbe Novell dóna suport al bisbe d'Alcalá i alimenta la polèmica de la visió de l'Església sobre l'homosexualitat

Considera que s'ha produït un acarnissament contra el bisbe Juan Antonio Reig Pla per les seves declaracions durant l'homilia de Divendres Sant retransmesa per La 2

Ara
1 min
El bisbe de Solsona, Xavier Novell, durant una entrevista / ACN

BarcelonaEl bisbe de Solsona, Xavier Novell, el més jove de l'Estat, ha defensat les paraules del bisbe d'Alcalá d'Henares, Juan Antonio Reig Pla, en referència a l'homosexualitat durant l'homilia de Divendres Sant retransmesa en directe per La 2 i considera que s'ha produït un acarnissament contra ell

Reig Pla va relacionar homosexualitat i prostitució i aquesta setmana ha dit que en molts casos l'homosexualitat pot curar-se amb "teràpies apropiades i castedat". Novell creu que en aquestes paraules "no hi ha una persecució cap a ningú", sinó només una formació moral pels qui la vulguin escoltar.

"Hi ha grups que es senten ofesos, quan senzillament s'exposen els criteris morals que poden guiar una conducta que porti pau i veritat"

Novell ha defensat les opinions de Reig i les de qualsevol catòlic que vulgui manifestar el seu pensament "sempre que no estigui acusant ni perseguint ningú, sinó explicant la posició de l'Església sobre la moralitat dels actes".

Creu que existeix "certa hostilitat" cap a la presentació "clara i transparent" d'aquestes qüestions per part de l'Església". Considera que a l'Església li falta trobar "un llenguatge positiu, amable, vertader i respectuós" que permeti saber què pensa.

stats