SOCIETAT
Societat 07/04/2012

El bisbe d'Alcalá carrega contra els gais i els relaciona amb la prostitució en una missa emesa per TVE

Juan Antonio Reig Pla assegura que als homosexuals els espera "l'infern". Critica també l'avortament en una homilia retransmesa per La 2

Efe
2 min

BarcelonaEl bisbe d'Alcalá de Henares, Juan Antonio Reig Pla, ha carregat avui durant l'homilia que ha ofert amb motiu dels Oficis del Divendres Sant –retransmesa en directe per La 2 de TVE– contra l'homosexualitat i l'avortament.

"Voldria dir una paraula a aquelles persones portades per tanta ideologia que acaben per no orientar bé el que és la sexualitat humana. Pensen ja des de nens que tenen atracció cap a les persones del seu mateix sexe i, de vegades, per comprovar-ho es corrompen i es prostitueixen o van a clubs d'homes nocturns. Us asseguro que troben l'infern", ha dit.

Així, el bisbe a volgut reflectir aquesta "malícia del pecat", que va portar Jesucrist a la Creu i que es "un engany", perquè "se serveix de la temptació". "Som temptats, el mal se'ns presenta sota l'aparença del bé, promou els nostres instints i ens deixem emportar per l'aparença del bé", destaca en el seu discurs. La "malicia del pecat", segons les seves paraules, "destrueix" l'home i la dona.

Destrueix, segons la seva opinió, una dona que està embarassada i és "temptada". "I quan va a avortar a una clínica, surt destruïda perquè ha destruït una vida innocent i s'ha destruït a si mateixa; anys i anys, les dones que han anat a avortar porten el patiment dins el seu cor i moltes d'elles no poden dormir".

Una altra "malicia del pecat" segons el bisbe, és la que pateixen els homes i les dones casats que coneixen a una altra persona a la seva feina i que, amb el temps i la convivència, "es desperta en el seu cor l'atracció". "És l'engany, perquè no es la seva dona, no és el seu marit, és una injustícia perquè ha promès fidelitat".

També el pateixen els joves que "els veus amb les bosses de plàstic els caps de setmana, carregats amb botelles d'alcohol, que pensen que van a descobrir el paradís" i que, diu que ha comprovat el bisbe, surten de les discoteques "com cadàvers ambulants".

Aquest bisbe ja ha creat polèmica en altres ocasions. El passat 13 de desembre va dir que la Església anava a proposar la família cristiana com a única resposta possible a la "societat malalta" i la "gran crisi d'humanitat, moral, social i econòmica que estem vivint".

L'1 de febrer de l'any passat va defensar el matrimoni perquè, va dir, "és el millor negoci de les persones". Dies abans, el 27 de desembre del 2010, va vincular la violència de gènere amb la pèrdua de la família tradicional.

stats