Societat 08/06/2013

Ocupen el Palau del Cinema de Via Laietana per projectar el documental sobre el polèmic 'cas4F'

El film 'Des_Muntatge 4F' s'ha realitzat per "esclarir la veritat" dels fets ocorreguts el 4 de febrer de 2006

2 min
Els manifestants tallant la Via Laietana en els moments previs a l'ocupació del Palau del Cinema.

Unes 800 persones han ocupat aquest dissabte al vespre el Palau del Cinema, propietat del Grup Balañà i que roman tancat des del 2001 a la Via Laietana de Barcelona. L'acció reivindicativa s'ha realitzat per presentar un documental que vol "esclarir la veritat" del 'cas 4F', en què nou persones van ser condemnades per la seva suposada relació amb l'agressió a un agent de la Guàrdia Urbana, el 4 de febrer del 2006.

La projecció del documental estava programada a l'associació RAI però un cop allà els convocats s'han desplaçat a peu fins al Palau del Cinema, han forçat la porta i han entrat a l'espai. A la façana, han rebatejat l'edifici com 'Cinema Patrícia Heras', en record a una de les condemnades en aquest cas que es va suïcidar a la presó.

Segons els concentrats, la intenció és passar la nit al cinema i abandonar l'espai diumenge al vespre. Hores d'ara ja s'està projectant el documental, d'unes dues hores de durada. En paral·lel, l'acció se segueix a la xarxa a través de Twitter amb l'etiqueta 'Veritat4F'.

El documental, elaborat amb les aportacions econòmiques de desenes de 'micromecenes', dóna la seva versió dels fets ocorreguts el 4 de febrer del 2006, quan una festa que se celebrava en una casa okupada al carrer Sant Pere Més Baix va acabar amb un agent de la Guàrdia Urbana ferit de gravetat. 9 persones van condemnades, 5 de les quals van ingressar a presó. Una d'elles es va suïcidar a la presó, i un altre encara compleix condemna.

Des d'aleshores, familiars, amics i entitats properes als condemnats han demanat la revisió del cas i han organitzat successius actes de protesta als carrers. La ocupació del Palau del Cinema, aquest dissabte, és una més de les accions contra les sentències condemnatòries. Amb la presentació del documental, autors i impulsors del projecte confien que augmenti la pressió social perquè es reobri el cas.

stats