SOCIETAT
Societat 11/11/2011

Operatiu especial contra la venda i el consum d'alcohol a la via pública al Raval sud

Durant les properes setmanes la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra desenvoluparan un pla d’acció als carrers Nou de la Rambla, Arc del Teatre i Paral·lel les nits de cap de setmana; responen així a un augment de les queixes en aquesta zona

Ara
1 min

BarcelonaLa Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han començat a desplegar un operatiu conjunt de seguretat i convivència que té com a objectiu combatre la venda i el consum de begudes alcohòliques al carrer a la zona sud del barri del Raval, on es detecta un augment de les queixes dels veïns per molèsties de soroll.

Concretament en els carrers Nou de la Rambla, la zona de Paral·lel que toca també al Raval i a Arc del Teatre s’estan produint aglomeracions de persones al carrer que realitzen activitats no permeses per les normes de civisme, sobretot les nits de cap de setmana. Aquestes aglomeracions provoquen, a més a més, nombroses molèsties als veïns de l’entorn, que han fet arribar les seves queixes al districte de Ciutat Vella.

Per això, s’ha decidit iniciar un dispositiu especial per evitar que aquest fet es torni permanent. Aquest dispositiu, en el qual treballen conjuntament la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra, es desplegarà durant els propers dies, especialment durant els caps de setmana, i se n’avaluarà l'efecte. El dispositiu es realitzarà amb agents uniformats i de paisà.

Durant la setmana passada ja es van iniciar les primeres accions a la zona, que han comportat un total de 139 denúncies per infraccions de l’ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l’espai públic de Barcelona. A banda s’han decomissat un total de 191 llaunes de beguda, s’han aixecat 3 actes per consum d’estupefaents i s’han fet 9 trasllats a estrangeria (CNP).

stats