Ciència
Societat 14/06/2013

Quatre alumnes de 15 anys de Sabadell, entre els 30 finalistes mundials dels premis de ciència de Google

Van presentar un projecte amb el qual han demostrat de manera casolana la teoria de la relativitat d'Einstein. Si queden entre els 5 millors viatjaran a Silicon Valley, i el guanyador rebrà 50.000 dòlars i un viatge a les illes Galàpagos

Albert Solé
1 min
Gerard Pascual, Yago Díaz, Arnau Siscart i Joan Cusco, els quatre alumnes finalistes

BarcelonaEl projecte 'Parlem de partícules?' ha sigut un dels 30 finalistes de tot el món en els premis científics de Google (Google Science Fair), i els seus responsables són quatre alumnes de 15 anys del Col·legi Mare de Déu de la Salut de Sabadell.

Gerard Pascual, Yago Díaz, Arnau Siscart i Joan Cusco han treballat tot aquest curs en un projecte per crear una cambra de boira casolana –un detector de partícules subatòmiques de principis de segle–, i sense buscar-ho han acabat demostrant la teoria de la relativitat d'Einstein.

El seu projecte ha sigut un dels 30 finalistes de la categoria de 15-16 anys –hi ha 30 finalistes més per a la de 13-14 i 30 més per a la de 17-18–, i el 27 de juny es coneixeran els cinc finalistes per cada categoria. Si aquests quatre nois de Sabadell són escollits, viatjaran a Silicon Valley (California) per assistir a la cerimònia final.

El guanyador de cada categoria tindrà un premi de 50.000 dòlars –10.000 per a l'escola– i un viatge a les illes Galàpagos.

stats