Societat 23/08/2012

Ryanair diu que els aterratges d'emergència a València complien amb la llei europea

"Aquests aterratges d'emergència són rutinaris i es produeixen de manera esporàdica, per aquest motiu estan regulats", assegura el president de l'aerolínia de baix cost

Ara
1 min

MadridEl president de Ryanair, Michael O'Leary, ha restat importància aquest dijous als tres aterratges d'emergència que va fer la companyia de baix cost a València el 26 de juliol per falta de combustible.

O'Leary ha dit, en una roda de premsa a Madrid, que els polèmics aterratges complien "totalment" amb els procediments de l'aerolínia i de la Unió Europea, i que es van dur a terme perquè els tres avions només tenien gasolina per volar uns 30 minuts més. "Aquests aterratges d'emergència són rutinaris i es produeixen de manera esporàdica, per aquest motiu estan regulats", ha afegit. Ha assegurat, a més, que cadascun d'aquests avions va volar addicionalment més d'una hora després de fer l'aproximació a Madrid.

O'Leary s'ha mostrat confiat que en dues o tres setmanes es coneguin els resultats de la investigació que estan fent les autoritats irlandeses i ha negat que se li pugui retirar la llicència, com va insinuar Aena, ni que els seus pilots rebin pressions. "Tenim constància de deu investigacions relacionades amb la seguretat a Espanya durant els últims dotze mesos sobre un total de més de 120.000 aterratges d'avions de la companyia [a Espanya]", ha dit.

stats