Societat 11/04/2013

Rigau denuncia que la resolució del TSJC sobre el castellà a les escoles només busca "trencar la convivència"

La consellera d'Ensenyament adverteix a Catalunya Ràdio i RAC 1 de la perillositat de portar "el tema lingüístic" al "camp interpretatiu" de cada jutge

Ara
1 min

BarcelonaEl Govern de la Generalitat no aplicarà l'última interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el castellà a les escoles catalanes. Ja ho va dir ahir la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, després de fer-se públic el text del tribunal, i ho ha repetit aquest dijous en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio' i a 'El món' a RAC 1, en què ha denunciat que la resolució del TSJC sobre el castellà a les escoles catalanes només busca "trencar la convivència i el clima escolar" i "qüestionar el model de país i la realitat catalana".

Rigau, que ha explicat que la decisió del TSJC és una "mesura cautelar" dictada a patir d'un procediment que està "obert" i sobre el qual encara no hi ha sentència, ha remarcat que el departament d'Ensenyament entén que no existeix cap "perjudici" per als alumnes castellanoparlants en l'actual model educatiu, i per això assegura que els "estranya" que es dictin mesures cautelars. Alhora, també ha remarcat que assegurar que l'atenció individualitzada o personalitzada comporta separació "no és veritat".

La consellera d'Ensenyament també ha dit que el fet de no aplicar la interlocutòria no implica "insubmissió", i ha avançat que si la sentència final no és favorable, la recorreran al Tribunal Constitucional, alhora que ha advertit de la perillositat de portar "el tema lingüístic" al "camp interpretatiu", en funció del tribunal o el jutge que l'analitza.

stats