Societat 10/10/2012

Tres de cada 10 catalans viuen en risc d'exclusió social

Les Terres de l'Ebre és el territori amb més persones en risc mentre que la Catalunya Central és on hi ha l'índex més baix

Acn
1 min
La presència d'indigents als carrers de Barcelona és una de les estampes que il·lustren les desigualtats socials, incrementades en època de dificultats econòmiques.

BarcelonaTres de cada 10 catalans, un 29,5% de la població, viu en risc d'exclusió social, segons 'l'Enquesta 2011 de Condicions de Vida i Hàbits de la Població de Catalunya' que ha presentat aquest dimecres la Diputació de Barcelona.

Aquest percentatge respon a la taxa AROPE, que no només té en compte la pobresa econòmica sinó altres aspectes com la privació material severa o llars amb una intensitat de treball molt baixa.

Catalunya se situa així per sobre d'Espanya, on aquesta taxa és del 26,7% i de la Unió Europea (UE), que és del 21,6%. Dins de Catalunya, les Terres de l'Ebre presenta la pitjor situació, amb un 36,8% de la població en risc d'exclusió social, mentre que la Catalunya Central viu la situació contrària, amb un 21,5% de població en aquestes condicions.

stats