Societat 11/06/2012

Un de cada tres catalans té contractat algun tipus d'assegurança mèdica

Catalunya és la segona comunitat autònoma amb més penetració de la sanitat privada

Efe
1 min

BarcelonaUn 32,8 % dels catalans -2,5 milions de persones- té contractat algun tipus d'assegurança mèdica, el que situa Catalunya com la segona comunitat autònoma amb més penetració de la sanitat privada, segons un informe de l'Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS).

En el rànquing de comunitats autònomes, Catalunya només és superada per Madrid, amb un 36 % de ciutadans amb alguna assegurança privada, i seguida del País Basc (28,9 %), Aragó (28,3 %) i Balears (28 %), segons l'informe, que recull dades del 2011 i que ha estat presentat avui.

L'estudi de l'IDIS, que agrupa 9 companyies asseguradores, destaca que, si bé el 32,8 % dels catalans té algun tipus d'assegurança, els que disposen d'una pòlissa que cobreixi l'atenció mèdica general suposen el 26 % de la població.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, que ha inaugurat les jornades en què s'ha presentat l'informe de l'IDIS, ha descartat que la proporció de població que usa la sanitat privada guardi relació amb l'actual conjuntura econòmica ni amb les retallades.

"La crisi afecta unes capes socials que precisament no poden sotmetre's a la despesa afegida" que suposa una pòlissa, ha destacat el conseller

stats