CASTELLS
Societat 28/04/2013

Els castells planten cara a la pluja

Tot i les inclemències del temps les colles han tornat a tocar els vuit pisos

Efren Garcia
3 min

Vilafranca P { margin-bottom: 0.21cm; } La pluja ha tornat a fer la guitza als castellers. Aquest cap de setmana la jornada ha quedat reduïda al mínim però les colles que han pogut actuar han tret molt de profit a les seves exhibicions. Tot i haver hagut de bastir els castells a cobert, cap de les formacions ha renunciat als seus màxims objectius el que ha permès la suma de quatre castells de vuit més a un inici de temporada realment espectacular. Els Castellers de Sants han tornat a completar la clàssica de castells de vuit mentre els Castellers de Sabadell assolien el primer tres de l’any. Els Marrecs de Salt i els Xicots de Vilafranca també han celebrat especialment els seus èxits ja que han pogut atacar castells inèdits com el dos o el set de set.

Les colles de Barcelona segueixen imprimint el ritme

Un cop més, la millor jornada del cap de setmana la trobem a la ciutat comtal. Enguany les colles barcelonines estan marcant un ritme difícil de seguir. Els Castellers de Sants han completat la segona clàssica de l’any al seu nou local d’assaig. Ho han fet, a més, acompanyats de dues colles que els darrers anys estan progressant molt seriosament, els Castellers del Poble Sec i els d’Esplugues. Totes dues han alçat els mateixos castells i en el mateix ordre, el cinc de set, el quatre amb el pilar i el quatre de set. No trobem cap castell inèdit a la tria d’aquestes colles, un fet a destacar ja que a finals d’abril ja han repetit més d’una estructura de la gamma alta de set en diferents ocasions.

La zona tradicional arrenca a batzegades

L’inici de temporada a la zona tradicional està costant de posar en marxa, si no és per una cosa és per una altra. Avui els Xicots de Vilafranca han vençut a la pluja que va fer anular la diada programada per la tarda de dissabte. Els vilafranquins han decidit actuar a cobert, dins del seu local d’assaig i els ha anat bé ja que han pogut estrenar el set de set. Després d’un intent desmuntat per indecisió de l’enxaneta, han demostrat que es tracta d’un castell totalment al seu abast. Han compartit l’espai amb els Castellers de Badalona que han sumat dos bàsics de set més al seu comptador particular i dels Castellers d’Altafulla que han descarregat tres castells de la gamma alta de sis.

Al nord també sumen èxits

Els Castellers de Sabadell han estrenat avui el primer tres de vuit de l’any i també ho han hagut de fer a cobert. Tot i completar les dues estructures bàsiques de vuit, la clàssica haurà d’esperar ja que encara no han portat a plaça el dos de set. Enguany els Saballuts només han fet castells de vuit pisos a cobert ja que el primer carro gros el van descarregar dins del seu propi local també degut a les inclemències del temps. Els camises verdes han actuat a Salt, dins del local d’assaig del Marrecs que han aprofitat la seva visita per segellar una gran actuació. Han estrenat el dos de set i l’han acompanyat de dos grans castells com el cinc i el set de set. Enguany gairebé totes les estructures que han portat a plaça han estat d’aquest nivell.

Els verds intenten asserenar els ànims

Després d’una setmana moguda per la reaparició de la polèmica sobre l’ús de publicitat a les camises castelleres, els Castellers de Vilafranca han publicat un comunicat de premsa amb la intenció de calmar els ànims. Han expressat la seva versió dels fets i s’han mostrat oberts al diàleg per trobar un equilibri entre la concepció més tradicionalista castells i l’explotació de possibles vies comercials de l’activitat. Els vilafranquins han declarat que no van ser conscients d’estar infringint la norma aprovada en assemblea per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya en tractar-se d’un acte privat i emprar samarretes publicitàries enlloc de camises.

stats