Societat 29/08/2011

Les colles Escalfen motors per a Sant Fèlix

Efren Garcia
3 min
CASTELL MÉS IMPORTANT DE LA JORNADA La torre de nou amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca va ser el castell més destacat de la jornada. Els de Vilafranca van completar una diada amb tres castells de nou pisos només quatre dies després d'aterrar de l'Índia.

Tres de les quatre colles que prendran part dimarts a la diada de Sant Fèlix van mesurar les seves forces a la festa major de l'Arboç del Penedès. Els Castellers de Vilafranca van tornar a ser els màxims protagonistes en descarregar de nou un castell de gamma extra, la torre de nou amb folre i manilles, mentre que les colles vallenques van preparar la jornada vilafranquina a un altre ritme.

La Colla Vella va descarregar el tres de nou amb folre sense complicacions i va alçar un altre cop el cinc de vuit. Un pas més enrere, la Joves de Valls va perfilar tres castells de vuit que podrien aixecar un pis més. A Sants, els Minyons de Terrassa, la quarta colla del cartell, van descarregar el tres i van coronar el quatre de nou amb folre tot i acabar fent llenya.

Els verds imposen respecte

Els Castellers de Vilafranca van tornar a completar una diada amb tres castells de nou pisos tan sols quatre dies després d'aterrar del seu viatge a l'Índia. Dissabte al Catllar ja havien descarregat tant el tres com el quatre de nou amb folre, però diumenge hi van posar la cirereta, el castell de gamma extra. Si bé es van apuntar una altra torre emmanillada, el desgast del viatge es va fer evident en les cares dels castellers. Per primer cop des que ha començat la temporada, l'ascens es va complicar a l'alçada de les manilles i van decidir reservar forces finalitzant la jornada amb el pilar de set amb folre. La Colla Vella dels Xiquets de Valls, per la seva part, va complir amb el nivell de la jornada descarregant un tres de nou amb folre que s'ha vist alleugerit durant la temporada i va fer servir les altres dues rondes per preparar estructures superiors.

Van descarregar el segon cinc de vuit del cap de setmana -dissabte ja el van completar després d'una caiguda al Catllar- i van construir un apamat quatre de vuit en què no van participar els components del pilar. Tot i la lenta preparació, el ventall d'aquesta formació s'ha eixamplat de manera interessant durant les últimes setmanes.

La Joves de Valls genera dubtes

La Colla Joves Xiquets de Valls va tornar a sortir de plaça sense cap castell de nou pisos però va aprofitar bé les seves cartes. Van descarregar la torre de vuit amb folre sense complicacions a primera ronda però van fer llenya del castell que altres temporades havia esdevingut el seu baluard.

Després de desmuntar el cinc de vuit en dues ocasions a la Bisbal del Penedès, la canalla va pujar a l'Arboç preparada per coronar la construcció, però els evidents nervis dels més menuts a l'hora de descarregar van fer cedir la catedral. Van cloure l'actuació amb el tres de vuit. També víctimes de la diada de la Mare de Déu d'Agost, els Minyons de l'Arboç, la colla local, van completar la jornada amb només dos castells de set pisos descarregats. La canalla dels de la camisa vermella es van fer enrere del cinc de set i del quatre de set.

Els Minyons també s'escalfen

La quarta colla del cartell vilafranquí, els Minyons de Terrassa, torna a alçar castells de nou després de l'aturada estival. Dissabte van apuntar-se una gran diada a Sitges en descarregar el tres de nou amb folre i acompanyar-lo de la torre de vuit, el cinc de vuit i el pilar de set.

Diumenge, a Sants, van fer una passa més: van carregar el quatre de nou. Amb dos gammes extra al sarró i tres castells de nou després de reprendre l'activitat, els Minyons volen fer l'últim esforç per completar un Sant Fèlix de nota només quinze dies després de donar per finalitzades les seves vacances. Un cop més, una de les colles més fortes del cap de setmana ha estat la Jove Xiquets de Tarragona, que va completar dissabte la segona tripleta màgica de la temporada. Els tarragonins ja han descarregat aquest any set castells de nou pisos i, juntament amb els Capgrossos de Mataró, preparen un segon tram de temporada que podria qüestionar el repartiment històric de les primeres posicions del món casteller.

Els Castellers de Sabadell van descarregar a Granollers el primer quatre de vuit després de l'aturada estival que paralitza la major part de les colles castelleres de l'anomenada zona no tradicional. Els saballuts van completar també una torre de set que volen alçar un pis més durant la seva festa major. El mes de setembre també ens oferirà dues estrenes més. Tant els Castellers d'Esplugues com els Margeners de Guissona tenen els primers quatres de vuit dels seus historials a l'agenda i caldrà seguir-los en els assajos.

stats