Societat 12/12/2011

Els 'indignats' anuncien mobilitzacions amb motiu de la presa de declaració dels diputats agredits el 15-J

Es manifestaran pel centre de Barcelona dimarts i es concentraran a les portes de l'Audiència dimecres a primera hora

Acn
2 min

BarcelonaEls indignats han anunciat mobilitzacions per a aquest dimarts i dimecres amb motiu del desplaçament a Barcelona del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco i la fiscal Teresa Sandoval per prendre declaració als diputats agredits durant la manifestació contra les retallades a les portes del Parlament el passat 15 de juny. Per al dimarts al vespre, hi ha prevista una manifestació en solidaritat amb els encausats i per al dimecres a primera hora una concentració a les portes de l'Audiència de Barcelona. A més dels deu diputats, està cridat a declarar el president de la Generalitat, Artur Mas, que testificarà per escrit, tal com li va donar opció el jutge.

Les mobilitzacions, que porten per títol Aturem l'Audiència, estan convocades pel col·lectiu Grup de Treball 15M lliure i volen mostrar el suport als imputats i per mostrar a polítics i jutges "el rebuig a la política d'assetjament que estan duent a terme contra algunes de les milers de persones que protestaven pacíficament contra les mesures de retallades pressupostàries aprovades pel Parlament de Catalunya".

"Tenim l'oportunitat de cridar ben alt i ben clar que jo també era al Parlament i que, si cal, ho tornarem a fer", afirma el comunicat dels indignats, en què recorden que el passat 15 de juny "vam passar de la indignació a l'acció i ens van témer".

Aquest dimarts, el col·lectiu ha organitzat una manifestació en solidaritat amb els encausats a dos quarts de vuit del vespre. Començarà a la Plaça Catalunya i continuarà per Via Laietana fins al Passeig Lluís Companys de Barcelona. L'endemà, a partir de dos quarts de vuit del matí, es concentraran a les portes de l'Audiència Provincial de Barcelona, també al Passeig Lluís Companys.

Els indignats argumenten que "les institucions democràtiques no van ser atacades" sinó que els actes de protesta van ser "una expressió de descontentament social per les retallades, les quals si que són un atac clar a la democràcia social i política conquerida al llarg del segle XX". Segons expliquen els indignats en un comunicat, s'han multat més de 200 persones amb imports que oscil·len entre els 200 i els 750 euros.

Els diputats que declararan davant el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco i la fiscal Teresa Sandoval són Montserrat Tura, Joan Boada, Gerard Figueras, Josep Maria Llop, Jordi Turull, Alfons López Tena, Ernest Maragall, Anna Isabel Marcos, Salvador Milà i Sant Vila. Velasco va decidir el mes passat que aquest dimecres es traslladaria a Barcelona davant els problemes d'agenda d'alguns diputats per declarar a Madrid. Pel que fa el president de la Generalitat, Artur Mas, s'acollirà al dret de declarar per escrit.

Velasco disposa d'arxius fotogràfics i gràfics amb identificacions efectuades per part dels Mossos d'Esquadra i ja va citar a l'Audiència Nacional tots els imputats pels fets, que majoritàriament es van negar a declarar i que han quedat en llibertat amb càrrecs. En total, s'enfronten a penes d'entre tres i cinc anys de presó per un delicte contra les altes institucions de l'Estat.

stats