SOCIETAT
Societat 26/04/2013

Els transportistes porten als tribunals les restriccions de pas de camions per la N-II

Consideren que la prohibició i la manera com s'ha donat a conèixer "fan que es culpabilitzi injustament un sector de gran importància"

Acn
2 min
transportistes

GironaAra fa poc més d'una setmana que transportistes, benzineres i negocis a tocar de carretera criticaven la campanya del departament de Territori i Sostenibilitat per informar els camioners sobre les restriccions de pas a la N-II. Aquest divendres les dues patronals majoritàries del sector del transport, la Confederació Empresarial de Transport i la Coordinadora d'Organitzacions de Transportistes, han interposat un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per impugnar les restriccions de pas per la N-II dels camioners a les comarques gironines.

Les patronals del sector se senten criminalitzades per les prohibicions que se'ls imposen, i creuen que l'únic responsable dels nombrosos accidents que es produeixen al tram entre Maçanet de la Selva i la Jonquera és el ministeri de Foment per no haver desdoblat la N-II a aquesta alçada. Les prohibicions i la manera com s'han donat a conèixer "fan que es culpabilitzi injustament un sector de gran importància, que dóna un servei necessari a la societat i que hi fa una gran contribució fiscal", han subratllat.

Per aquest motiu, des del sector del transport es reclama que el govern espanyol assumeixi "els danys i prejudicis" que els pot suposar la mesura, perquè no creuen que les bonificacions que s'apliquen als tràilers que passen, com a alternativa, per l'autopista AP-7, compensin les pèrdues. "No és viable per a les empreses assumir més increments del cost del transport, conseqüència directa de l'abandonament que la N-II té com a infraestructura vertebral a la demarcació", diuen les dues patronals. Per això, afirmen que l'administració està obligada a donar "una alternativa de pas" als tràilers "que no tingui un impacte econòmic perjudicial i directe sobre ells".

stats