Societat 17/05/2013

La plantilla docent pública recuperarà els 1.300 interins que va perdre el curs passat

Ensenyament redueix en mig mestre la dotació dels centres de primària més grans i les hores lectives a secundària i FP per poder atendre l'augment d'alumnat amb els mateixos recursos

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl departament d'Ensenyament ha anunciat avui a la mesa sindical que les 1.500 jubilacions previstes per al proper curs es cobriran de nou, al contrari del què va passar el setembre passat amb les 1.700 jubilacions que es van produir i no van ser reposades. Aquesta decisió permetrà incorporar 1.500 nous interins, recuperant els 1.300 que aquest curs 2012-2013 han perdut la plaça i han passat a la bossa de substitucions.

Així, segons Ensenyament, la plantilla pública de mestres i professors es mantindrà intacta aquest nou curs 2013-2014. Per això, caldrà "equilibrar els efectius disponibles i redistribuir-los en aquells centres que incrementin els grups d'escolarització de l'alumnat", diu el departament en un comunicat.

Això suposarà que per a les escoles d'infantil i primària de més de 19 grups escolars, la plantilla serà de 26 mestres, en lloc dels 26,5 actuals. Per a les que tinguin menys de 19 grups, la dotació serà la mateixa.

En educació secundària obligatòria i batxillerat, es reduirà en menys d'una hora la jornada lectiva setmanal per a cada grup d'alumnes, passant de les 50 hores actuals a 49,3, de forma que es puguin cobrir les 30 hores lectives per alumne amb els efectius disponibles. Aquesta mesura, però, no s'aplicarà als instituts més petits, de fins a 10 grups, que mantindran la plantilla actual. En Formació Professional (FP) es farà el mateix, passant de les 40 hores lectives setmanals per grup a les 39,3. La mesura no s'aplicarà als instituts de fins a 9 grups.

stats