SOCIETAT
Societat 23/03/2012

La policia precinta el local de l'associació que promou la plantació de marihuana a Rasquera i deté una encarregada

L'acusen d'un delicte de tràfic de drogues. A la seu de l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum hi havia cànnabis per valor de 5.700 euros al mercat negre

Ara / Acn
2 min
Porta d'entrada de l'establiment de l'associació pro-cannabis precintada, aquest divendres al matí.

BarcelonaLa policia ha detingut una de les responsables de l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum, l'entitat que promou la polèmica macroplantació de marihuana al municipi de Rasquera, acusada d'un delicte de tràfic de drogues. Els Mossos i la Guàrdia Urbana van entrar aquest dijous a la tarda a la seu de l'associació, al carrer del Mar del barri de la Barceloneta, i hi van trobar marihuana per valor de 5.700 euros al mercat negre. Els Mossos han precintat el local. La dona, de 28 anys i veïna de Sabadell, ha quedat en llibertat després de declarar.

La policia creu que, tot i que l'entitat està inscrita legalment com una associació d'autoconsum i sense ànim de lucre, estarien venent droga. Aquests fets es van posar en coneixement del jutjat d'instrucció número 24, que ha autoritzat l'escorcoll de l'espai.

En l'operació també es van comissar 1,3 kg de marihuana, diversos estris relacionats amb la manipulació de la droga i uns 2.000 euros en metàl·lic. En el moment de l'actuació hi havia una desena de persones dins del local. Segons la policia, esperaven per comprar droga o bé n'estaven consumint.

Un any d'investigació

La investigació arrenca el febrer de l'any passat quan, en una altra entrada i escorcoll al local, es va detenir quatre persones, entre elles, el president i el secretari de l'associació. També es van intervenir prop de dos quilos de marihuana d'un valor aproximat de 7.000 euros.

Segons la policia, un any després hi ha hagut nombroses queixes veïnals segons les quals molta gent accedia al local i consumia al carrer la droga que hi hauria adquirit. A partir d'aquí, Mossos i Guàrdia urbana han fet diverses vigilàncies per comprovar la veracitat dels fets denunciats.

El 10 de febrer, mossos de paisà van seguir un home que sortia del local amb una bossa de mà de grans dimensions. Poc després li van escorcollar la bossa i hi van trobar 142 paquets amb marihuana. També hi havia diverses notes de possibles clients. Els agents van detenir Branko R., de 28 anys i de nacionalitat sèrbia, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. Tot i això, el fiscal va dir l'endemà que no hi veia delicte.

La vigilància sobre el local va continuar en dies i franges horàries diferents. En tots els casos, segons la policia, es va poder observar un gran volum de persones que entraven al local i en sortien pocs minuts després.

En escorcollar-les, totes duien a sobre marihuana, presumptament acabada de comprar. A partir de les identificacions de les persones que sortien de l'entitat, els agents van poder constatar que eren consumidors habituals i que no tots eren socis de l'entitat. També van comprovar que en cas de ser socis, no pagaven cap quota a l'entitat i que el preu de la marihuana era aproximadament el mateix que es paga al mercat il·legal.

stats