SALUT
Societat 13/11/2011

Una gironina mor per vessament cerebral després de passar per quatre hospitals

La família de la víctima atribueix el context del tancament de quiròfans a Catalunya a la seva mort, segons el diari 'El País'

Efe
1 min

BarcelonaUna dona de Girona afectada d'un vessament cerebral (aneurisma) va visitar quatre hospitals públics de Catalunya durant 65 hores. Al cap de dos dies va aconseguir ser operada, però va morir una setmana més tard.

Segons publica avui El País, la família de la morta, Carmen Mesa, de 65 anys, ha presentat una querella als jutjats de Barcelona contra el gerent de l'hospital Vall d'Hebron i contra el cap del servei de neurocirurgia d'aquest centre per no garantir l'assistència sanitària de la pacient.

Els acusa d'un delicte contra els drets individuals dels ciutadans per no garantir l'atenció sanitària de la pacient, i un altre de denegació d'assistència sanitària al qual estan obligats aquests professionals.

La Generalitat de Catalunya, titular dels quatre hospitals pels quals va passar la dona, defensa l'actuació dels seus centres i considera que la pacient va rebre el tractament que necessitava i que no es va produir cap disfunció.

Un periple de 65 hores

La difunta va ingressar a l'hospital de Blanes el 7 de setembre amb símptomes d'aneurisma, se la va derivar a l'Hospital Josep Trueta que, després de diagnosticar-la la va derivar a l'Hospital de Vall Hebron. En arribar-hi a la tarda, no hi havia quiròfan, així que es va postposar la intervenció al dia 8 i al 9 respectivament. En veure que no hi havia plaça a quiròfan la van derivar a l'Hospital Clínic, on sí que la van operar, 65 hores més tard. El dia 10 va tornar a ingressar a Vall d'Hebron, on va morir el dia 16, segons publica el diari El País.

stats