Societat 19/09/2012

Els 'superpoders' dels nens autistes, a un curtmetratge de Gallardo

L'il·lustrador Miguel Gallardo defensa, en un curtmetratge, que l'autisme no es percebi en negatiu i repassa les habilitats que tenen els nens que el pateixen

Ara
1 min

BarcelonaL'autisme no és una malaltia sinó una forma diferent de desenvolupament, i els pares que tenen fills autistes els han de donar un temps a mida i un espai on se sentin feliços i tranquils. Aquest és el missatge principal del curtmetratge que ha elaborat Miguel Gallardo, conegut il·lustrador i col·laborador de l'ARA.

El curt es titula 'Academia de especialistas' i repassa, a través d'una escola d''especialistes', habilitats per imitar, memoritzar i ordenar –o "superpoders", com els anomena al vídeo– que tenen alguns nens autistes, però amb un to positiu. Per exemple, trobar totes les pelusses d'una habitació, aprendre qualsevol cançó després de només sentir-la una vegada o recordar el calendari a la perfecció.

"El que la resta veiem com a obsessions, manies o rituals inútils poden ser maneres de comunicar-se i de fer el món més lògic per a ells", diu el vídeo.

Gallardo ja va editar, el 2007, la novel·la gràfica 'María y yo', en què narra unes vacances amb la seva filla, la María, que és autista. El llibre va inspirar un documental amb el mateix títol.

stats