La Méteo
Societat 17/09/2011

Primer tastet de tardor

Diumenge de paraigua a l'entorn de Barcelona, amb vent a l'Empordà i a l'Ebre i amb neu al Pirineu

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que el vespre encara serà de molt bon aprofitar a gran part del país, el canvi de temps el tenim ben a tocar. De nit i matinada la pluja ja regarà molts indrets i demà diumenge també caldrà tenir el paraigua ben a prop a la meitat oriental de Catalunya. Els xàfecs intermitents, d'anar i venir, es concentraran a la costa i al Prelitoral central, però a partir de migdia també al Pirineu Oriental o a les comarques interiors de Girona i Barcelona es podrà escapar un bon patac d'aigua en poca estona. A les illes Balears -i especialment a Mallorca i Menorca- tampoc s'escaparan de la pluja.

L'altra cara de la moneda la trobarem cap a Ponent i al sud. Aquí les clarianes ràpidament guanyaran terreny i a partir de mig matí el sol s'imposarà gairebé sense excepcions.

Aquest canvi de temps, però, no només ens portarà pluja. De matinada començarà a entrar vent de nord a l'Empordà i a l'Ebre i demà diumenge les ratxes podran superar els 80 km/h als dos extrems del país. La tramuntana també es deixarà sentir a les cotes altes del Pirineu i el mestral farà la guitza durant les hores centrals del dia al Camp de Tarragona i al pla de Lleida.

Tot plegat amb ambient força més fresc que els últims dies. Demà les temperatures quedaran, en conjunt, entre 3 i 5 graus més curtes que les d'avui i només a la costa Daurada -per efecte del vent de mestral- les màximes s'enfilaran fins als 28 o 29 graus. De fet, al vessant nord del Pirineu, on les precipitacions seran continuades durant bona part del diumenge, es veuran flocs de neu a partir de només 2000 metres d'altitud.

De totes maneres, aquest primer tastet de tardor no s'allargarà gaire. El sol serà el gran protagonista de la setmana vinent i les temperatures recuperaran el to estiuenc de cara a dimecres.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats