Terratrèmol
Societat 19/12/2010

Un petit terratrèmol afecta les comarques gironines de matinada

L'epicentre s'ha situat al terme de Caldes de Malavella. Es tracta d'un sisme de poca importància i habitual a la zona

Albert Castellví
1 min

BarcelonaUn terratrèmol de 3,6 graus a l'escala de Richter ha afectat aquesta matinada les comarques gironines. A les 7:08 del matí, segons dades de l'Institut Geològic de Catalunya (IGC), veïns de diversos municipis de la Selva i el Gironès ha pogut notar la tremolor, que ha tingut l'epicentre al terme municipal de Caldes de Malavella i que no ha tingut cap conseqüència.

Segons Sara Figueras, cap de la Unitat de Tècniques Geofísiques de l'IGC, es tracta d'un sisme de poca intensitat i "esperable en aquesta zona", on se n'acostuma a produir algun de similar "cada dos o tres anys". De fet, l'any 2008 n'hi va haver un altre de 3,8 graus a l'escala de Richter.

Protecció Civil ha rebut unes 25 trucades de diversos habitants de la zona alertant-los de la situació. A través del Facebook també s'han pogut recollir alguns testimonis, com el d'Eva Pasarisas, veïna de Cassà de la Selva, que s'ha despertat perquè "el llit s'ha mogut durant 2 o 3 segons". Segons ella, una altra persona que viu al centre de Girona també l'ha notat "de manera evident".

stats