Societat 25/10/2011

L'excap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, a vigilar el Museu Picasso

L'alcalde, Xavier Trias, que va cessar-lo perquè no era de la seva confiança, li ofereix el Museu Picasso o el d'un altre equipament cultural

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaL'excap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Xavier Vilaró, esquitxat pels incidents de l'Eurocopa a la plaça Espanya del juny de 2008 i primer cessament de Xavier Trias en arribar a l'Ajuntament, ja té nova destinació laboral: vigilar un equipament cultural de la ciutat, que ben bé podria ser el Museu Picasso. Aquesta és l'oferta que l'equip de govern municipal ha fet al que va ser màxim responsable de la seguretat ciutadana a Barcelona durant els últims governs socialistes "d'acord amb la seva categoria i experiència" i "tal com es va acordar quan se'l va destituir", segons apunten fonts municipals. Les mateixes fonts també han assegurat que l'oferta de vigilar un equipament cultural és ferma, encara que no estigui decidit el lloc exacte, i que Vilaró mantindrà el seu rang d'intendent major.

Trias va sostenir en campanya que una de les primers coses que faria seria destituir Vilaró i així ho va executar en els primers decrets que va signar a principis de juliol. Sense voler estripar més cartes, l'alcalde va designar gerent de seguretat l'exsecretari d'Interior, Joan Delort, però va oferir el lloc de Vilaró a Eveliuo Vázquez, el número dos del cos policial fins al moment. En els últims mesos de Jordi Hereu al govern municipal Vilaró ja va anar sortint del focus mediàtic però encara va fer de pregoner a la festa major de La Taxonera.

stats