Publicitat
Publicitat

Google no et preguntarà més si ets un robot

El buscador farà el famós 'reCaptcha' invisible, de manera que identificarà qui vulgui entrar en pàgines web sense que se n'adoni

"No sóc un robot". Quantes vegades hem hagut d'especificar a Google que som humans abans d'accedir als continguts d'una pàgina web. La demostració de la nostra condició humana consistia en un clic: en marcar un requadre gris al bell mig de la pantalla. El moviment d'un dit que assenyalava la diferència entre nosaltres i una màquina. Ara ja no caldrà fer-lo. Perquè Google ha anunciat que farà invisibles els famosos 'reCaptCha', l'eina que ens posava a prova abans de deixar-nos entrar a les pàgines web.

Segons Google explica, 'reCaptCha' és un servei gratuït que protegeix les pàgines web contra el correu brossa i l'accés a dades encriptades. En la última versió que llança la companyia avui, l'eina farà servir un motor d'anàlisi de riscos avançat i 'Captchas' amb capacitat d'adaptació als canvis per lluitar contra els robots a l'ombra, permetent que l'usuari s'estalviï avisar que no és "un robot". L'eina analitzarà el nostre comportament a la pàgina per decidir si som robots. Només en comptades ocasions se'ns demanarà marcar la famosa casella, quan la màquina tingui dubtes. 

Les lletres distorsionades per digitalitzar llibres i mapes

Abans que es posés en funcionament el sistema de reCaptcha de Google -que ara es torna invisible- es feien servir els 'Captchas' antics, que ens feien picar en una pantalla emergent les lletres distorsionades d'una imatge. Sense saber-ho, digitalitzant aquells caracters estàvem contribuint a la digitalització de llibres i mapes en paper, una feina que una màquina no és capaç de fer. 

Més continguts de