L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'La concentració que espera Sánchez i Macron'

Com que la temperatura augmenta segons qui parla, la convocatòria ha rebut una ajuda extra. Per un cantó, Bolaños proclamant que Supersánchez ha acabat amb el Procés. I, per l'altre, la Fiscalia del Suprem

Abans de parlar de la Fiscalia i de Puigdemont, un apunt de pressupostos: Govern i PSC ja s’han posat d’acord per al Hard Rock, però ara topen per la B-40. 

El Govern diu que la B-40 (una mena de ronda de circumval·lació del Vallès entre Sabadell i Terrassa) fa temps que està encallada perquè la tramitació ambiental no passa el filtre requerit, i el PSC insisteix que Esquerra hi doni suport, que pagui un peatge davant els seus votants, que siguin conscients que si governen en minoria han de fer cessions. La B-40 la paga l’Estat, però l’hauria de construir i en seria titular la Generalitat.

Aviat sortirem de dubtes: demà passat ja s’haurà celebrat la cimera de Barcelona i el PSC ja podrà fer tot el soroll que calgui sense robar-li protagonisme a Sánchez. Que amb les necessitats que hi ha no s’aprovin uns pressupostos amb l’excusa de la B-40 és lamentable.

I sobre la cimera de demà i parlant de fer soroll, un dels organitzadors em deia aquest matí que per xarxes estaven mobilitzant tanta gent com podien (és al matí, hora feinera, i no ajuda) i que anaven a totes amb tots els dispositius de les mobilitzacions importants. Demà ho veurem.

Ara, com que la temperatura augmenta segons qui parla, la convocatòria ha rebut una ajuda extra. Per un cantó, Bolaños proclamant que Supersánchez ha acabat amb el Procés. I, per l'altre, ahir, la Fiscalia del Suprem anant més enllà que el jutge Llarena i triant la via més dura contra Puigdemont. Llarena va retirar la sedició (que ja no existeix), no va voler canviar-la per desordres públics agreujats i va agreujar la malversació. La Fiscalia diu que de cap manera, que allà on hi havia sedició, hi ha desordres públics.

Són els mateixos fiscals que van acusar de rebel·lió els presos polítics durant el judici del Procés al Tribunal Suprem, una acusació que tenia tan poc a veure amb la realitat que el jutge Marchena no es va veure en cor de sostenir-la a la sentència, i ho va deixar en sedició, que tampoc tenia res a veure amb els fets. O sigui no, no ens ha d’estranyar que vulguin les penes més dures per a Puigdemont, i ja van tenir un disgust amb el fet que Marchena no els comprés la rebel·lió.

Però és que, a més a més, els fiscals han aprofitat per censurar que el Congrés hagi derogat la sedició perquè diuen que “s’ha eliminat un dels instruments penals de resposta a les agressions a l’ordre constitucional, debilitant la seva adequada protecció”. La Fiscalia fent política.

El més interessant és que “¿de quién depende la Fiscalia?” O sigui que a Sánchez no li va malament que els fiscals es posin durs i fins i tot diguin que allà on hi havia sedició ara hi ha desordres públics, per més que critiquin la reforma. En tot cas, a l'entorn de Puigdemont continuen estant molt tranquils, encara que el nom del president aparegui més que mai als mitjans els últims temps. 

Bon dia. 

stats