L'anàlisi d'Antoni Bassas: “¿Usted es el abogado de Puigdemont?”

Tant és que el sistema de finançament irregular del PP durant almenys 18 anys aparegués en una sentència ferma del Tribunal Suprem de l'octubre de l’any passat. ¿I vostè, senyor Aznar, de qui és advocat? De la veritat, no ho sembla

2 min

Avui les principals notícies del dia m’han quedat arrenglerades de la mateixa manera:

Tenim una investidura sense suports, un pla de vacunació sense vacunes, gent que s’ha apuntat per vacunar-se sense dia ni hora, 29 milions de vacunes amagades a Itàlia sense que AstraZeneca pugui explicar què hi feien i dos testimonis com Aznar i Rajoy sense vergonya.

La presidenta Borràs va anunciar que demà divendres, a les 10 del matí, començarà la sessió d’investidura del candidat a la presidència Pere Aragonès.

Però, tal com expliquem avui, el presidenciable d’Esquerra no té encara el suport de Junts. Sembla que Junts s’abstindrà demà, amb l’ànim de seguir negociant, com ja va dir Jordi Sànchez. Els dos partits continuen negociant el Consell per la República. I, per cert, les bases de la CUP s’han de manifestar avui sobre el preacord amb Esquerra. Investidura sense suports, victòria sense govern, país sense lideratge polític.

Ahir van declarar Rajoy i Aznar sobre la caixa B del PP. Aznar, per cert, sol a casa seva, amb mascareta. 

Ho van negar tot. Tant és, esclar, que als papers de Bárcenas surti “M. Rajoy”. Tant és que Bárcenas declarés que hi va haver caixa B durant 29 anys, que un exgerent del PP i exparlamentaris del PP admetessin que van rebre els diners en metàl·lic que deien els papers de Bárcenas. Però, sobretot, tant és que el sistema de finançament irregular del PP durant almenys 18 anys aparegués en una sentència ferma del Tribunal Suprem de l'octubre de l’any passat. De fet, si ho recorden, el govern de Rajoy va caure el 2018 en aquella famosa moció en què se’n va anar del Congrés a dinar i es va passar la tarda bevent whiskys, perquè l’Audiència Nacional va condemnar el PP com a beneficiari d’un “sistema de corrupció institucional mitjançant mecanismes de manipulació de la contractació pública central, autonòmica i local a través de la seva estreta i contínua relació amb influents militants d’aquell partit”. 

Tant és tot això, Rajoy i Aznar eren presidents del partit però mai es van amoïnar de saber res del finançament, se’n van assabentar per la premsa, i ahir Aznar, amb el seu to perdonavides que li coneixem, fins i tot va dir: “No sé el que han fet els altres ni m’importa, ni sé què van fer els meus successors ni m’interessa”. El president del tribunal va cridar l’atenció a Aznar quan es va dirigir així a Gonzalo Boye, advocat de les acusacions populars: “¿Usted es el abogado de Puigdemont?”

¿I vostè, senyor Aznar, de qui és advocat? De la veritat, no ho sembla. 

El nostre reconeixement pels que treballen a primera línia, un record pels que pateixen, pels presos polítics, pels exiliats, i que tinguem un bon dia.

stats