habitatge 07/04/2014

L'assemblea de les PAH catalanes expulsa del moviment la cap de la plataforma gironina, Marta Afuera

En un breu comunicat expliquen que han pres aquesta decisió perquè desatenia les decisions de l'assemblea i perjudicava el moviment

Acn
2 min
La portaveu de la PAH de Girona, Marta Afuera, en una imatge d'arxiu / ACN

GironaL'Assemblea de PAH catalanes, incloses les PAH de les comarques gironines (Arbúcies, Blanes, Caldes de Malavella, la Bisbal de l'Empordà, Sant Feliu de Guíxols i Santa Coloma de Farners) ha manifestat en un breu comunicat que han decidit expulsar del moviment la portaveu i líder de la PAH de Girona, Marta Afuera. Les entitats ressalten que han volgut "desvincular totalment" Afuera del moviment perquè, des del mes d'octubre del 2013, desatenia "reiteradament" i actuava en contra dels acords i decisions preses des de l'Assemblea de PAH catalanes i ha emprès accions que han perjudicat el moviment i les persones afectades.

Des del conjunt d'entitats ressalten que han hagut de fer aquest pas després de "molts intents fallits de mediació i mesos de proses". No obstant això, subratllen que mantindran el seu suport a tots els afectats de PAH Girona i que l'expulsió d'Afuera no ha d'afectar la plataforma gironina. "La PAH Girona continua formant part de la xarxa de Plataformes d'Afectats per la Hipoteca i l'acompanyarem en el procés de reestructuració de la seva assemblea per tal de poder girar full i seguir endavant amb la lluita contra els privilegis de la banca i pel dret a l'habitatge", subratllen al document.

Nous portaveus i representants de la PAH Girona

Aquesta setmana la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca gironina farà diverses assembles per determinar els nous portaveus i representants. En aquest sentit, l'entitat té clar que a partir d'ara no hi haurà un portaveu únic i que Afuera abandonarà l'associació perquè així l'hi han demanat. Ara ja feia mesos que Afuera no era dins les seccions de coordinació de l'assemblea de PAH catalanes. Des de les entitats gironines subratllen que, a partir d'ara, no consideren Afuera com un membre més de la PAH de Girona ni tampoc com la portaveu de l'entitat local.

Per la seva banda, la fins ara portaveu de la PAH ha declinat fer declaracions sobre la seva expulsió.

stats