Meteo 24/09/2013

Una bossa d'aire càlid provocarà les temperatures més altes de setembre abans del cap de setmana

Avui el sol també costarà de veure a la Costa Daurada, però en general predominaran les clarianes

Miquel Bernis
1 min
Boirines a la plana de Vic // Josep Martínez Castro

BarcelonaAquesta nit les temperatures han continuat pujant, comparant-les amb les de nits anteriors, i aquest dimarts ha començat amb dos o tres graus més que ahir al nord-est i a la Catalunya Central, precisament els sectors on ahir encara l'ambient era força fred a primera hora. Avui el termòmetre ja només ha caigut per sota dels 10 graus al Pirineu.

Els núvols baixos continuen tapant el cel a bona part de la Costa Daurada, i tot fa pensar que el sol també costarà de veure en aquest sector. El dia també ha començat amb núvols baixos a la Catalunya Central, però aquí el sol tindrà menys problemes per lluir a partir de mig matí. Cel serà a la resta, amb un ambient similar al d'ahir. Molts termòmetres superaran els 25 graus al migdia.

Demà canviaran poques coses, els núvols baixos seran més trencats a la costa però continuaran mantenint el cel mig ennuvolat, i com a molt a la tarda un petit front podria arribar a deixar alguna gotellada puntual al Pirineu. Les temperatures pujaran una mica més, i serà entre dijous i divendres que tocaran sostre, amb màximes que superaran els 30 graus a l'Ebre i a Ponent. Fins ara aquest mes de setembre només un dia s'han superat els 30 graus a Lleida.

El cap de setmana arribaran canvis, el pas d'un front escombrarà aquesta bossa d'aire càlid i les temperatures es normalitzaran. Per ara, els mapes del temps fan pensar que dissabte i diumenge seran dies amb més núvols que clarianes, però també, amb molt poques pluges.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi fins diumenge.

stats