Meteo 23/07/2014

Sol i calor d'estiu, però sense excessos

La matinada ha estat relativament fresca terra endins. El sol dispararà el mercuri a l'alça amb celeritat a partir de mig matí, i a la tarda ajudarà a fer créixer nuvolades al Pirineu

Manel Cascante
2 min

BarcelonaAquest dimecres l'hem estrenat amb el cel novament serè a la majoria de comarques, avui només amb algun núvol baix a prop del Litoral entre el cap de Salou i el golf de València. Les temperatures mínimes també han marcat valors molt semblants als d'ahir, amb valors lleugerament per damunt dels 20 ºC només al Litoral: 22 ºC al barri del Raval de Barcelona, 21 ºC a València, Castelló i Palma, o 20 ºC a Alacant. A la Costa Brava s'han mogut entre els 16 ºC de Blanes i els 24 ºC del port de Llançà, aquest darrer indret encara afectat per una lleugera tramuntana reescalfada.

El matí anirà evolucionant amb predomini del cel clar, amb el permís només d'alguns núvols costaners que podran reaparèixer sobretot entre la costa dels Tarongers i la costa central. A partir del migdia també es desenvoluparan algunes nuvolades al Pirineu, que avui podran tenir prou empenta per acabar descarregant alguna gotellada o xàfec curt en aquest àmbit.

La calor tornarà a ser intensa i el mercuri s'enfilarà per damunt dels 30 ºC a l'interior de Mallorca, a la Catalunya Central, al Pla de Girona, el Pla de Lleida, en algun punt del Prelitoral i també a la franja i a l'interior del País Valencià. Al sud de València, en comarques com la Vall d'Albadia, la Costera o l'Alcoià, avui se superaran còmodament els 35 ºC.

El temps es mantindrà relativament tranquil i força calorós una pila de dies més, tot i que la novetat seran les tempestes de tarda al Pirineu a partir de demà. Dijous seran força extenses en aquest sector, i localment descarregaran amb intensitat en algun punt. Divendres tornaran a presentar-se a partir del migdia, per bé que de bon matí els xàfecs puntuals també afectaran algunes comarques de Ponent i del centre del país.

El cap de setmana continuarà marcat pel sol, la calor de ple estiu i les tronades al nord del país. Sembla que el juliol s'acomiadarà amb aquestes temperatures pròpies d'un estiu moderat, lluny de calorades i de valors gaire extremats.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi. Recordeu que podeu seguir com evoluciona l'estiu amb l'estiuòmetre.

stats