Barcelona exigeix a l’estat espanyol que no es reobri el CIE de la Zona Franca

Entitats socials, el Govern i els grups de CiU, d’ERC, del PSC i de la CUP donen suport a la iniciativa

Barcelona es declara contrària a la reobertura del Centre d’Internament per a Estrangers (CIE) de la Zona Franca, que ara està en obres. La declaració institucional arribarà al Consell plenari de divendres, 27 de novembre, i denuncia que al CIE es vulneren els drets fonamentals de les persones migrades.

La iniciativa, acordada amb tres entitats socials, Tanquem els CIE SOS Racisme Catalunya i la Fundació Migra Studium, també inclou altres compromisos i acords per lluitar contra el racisme i garantir la igualtat de drets i d’oportunitats per a tota la ciutadania.

Es posaran en marxa mesures amb l’objectiu de garantir que cap persona no sigui identificada i detinguda per qüestions racials i privada de llibertat pel fet de trobar-se en una situació administrativa irregular. Es vol garantir el dret a la lliure mobilitat per la ciutat de Barcelona de totes les persones, independentment de l’origen i la condició social, cultural o religiosa.

A més de demanar al Govern espanyol que iniciï el procés per al tancament definitiu del CIE de la Zona Franca, també se l’insta que cessi les deportacions exprés, que derogui el Protocol de Deportació del 2007 de la Policia Nacional espanyola i que no es realitzin deportacions en vols col·lectius.

Més continguts de