L'esport a Barcelona és solidari

El triatleta Daniel Duro recorre Catalunya amb bicicleta pels nens del Camerun, mentre el centre esportiu Can Ricart organitza un triatló per recaptar fons per a la Fundació Arrels

Esport i solidaritat és un binomi que funciona a la perfecció a Barcelona. Aquest mes d'abril, diferents centres esportius o atletes per lliure es mouen per recaptar fons i destinar-los a causes solidàries. L'objectiu és clar: combinar la passió per l'esport amb la voluntat solidària de la ciutat.

Un exemple és el que protagonitza el veí de Sants i triatleta Daniel Duro, que fa quatre mesos que entrena de valent sobre la bici per completar l'últim dels seus tres reptes solidaris. Primer va creuar l'estret de Gibraltar nedant, després va córrer una marató i, ara, es disposa a fer la volta a Catalunya amb bicicleta i en només quatre dies. En Daniel intentarà recórrer 600 quilòmetres amb un objectiu benèfic: recaptar diners per al projecte 'Ajuts a l'ensenyament' de l'Associació Selva Camerun, de la qual és soci. Per recollir fons fa una crida als seus seguidors perquè es comprometin per la causa i facin una donació a través del seu blog Reptes Solidaris. Com menys temps empri per fer la volta, més alt serà el recapte.

Al mateix temps, el proper 26 d'abril tindrà lloc el sisè Triatló Indoor Solidari al centre esportiu municipal Can Ricart. El preu la inscripció, 7 euros, anirà destinat íntegrament a la Fundació Arrels. D'altra banda, com més quilòmetres facin els prop de 250 participants de la prova, més diners destinaran els patrocinadors i els centres a la causa. L'edició anterior d'aquest triatló va recaptar 6.800 euros, que es van destinar al Centre Ocupacional Sínia, que treballa amb persones amb discapacitat.