El "fet a mà" es consolida a Barcelona

El Handmade Festival constata l'auge dels establiments de manualitats i dels emprenedors que opten per fer de la seva afició una feina

Les últimes tendències en el "fet a mà" i les manualitats es concentraran aquest cap de setmana, 26 i 27 d'abril, al Handmade Festival Barcelona, on 130 expositors dividits en fil, paper, cuina, bricolatge i jardineria mostraran el seu producte. El sector de les manualitats cada cop té més adeptes i Barcelona ha experimentat un creixement de comerços abanderats de la filosofia "do it yourself". En aquest sentit, són molts els qui decideixen reinventar-se i opten per fer de la seva afició una feina.

Espai de coworking de costura

Si en algun lloc s'exemplifica a la perfecció la passió pel "fet a mà", és al Lantoki, un taller de costura del Raval obert des del mes de setembre passat. És, de fet, un espai de cowork¡ng o cotreball, on tothom pot aprendre a cosir a màquina i crear les seves pròpies peces. Els seus propietaris, un basc i una veneçolana, van utilitzar l'assessorament de Barcelona Activa per dur a terme el seu pla de negoci i financer.

Croissants ben durs

Els ciutadans que entrin a la botiga Kirei bé podrien pensar que es troben en una pastisseria. Està repleta de croissants, pastissos i galetes que, tot i que no són per menjar, destaquen pel seu realisme. Estan fets amb una pasta polimèrica modelable japonesa, que imita a la perfecció diferents productes alimentaris o decoratius, com pètals de flors i tot tipus de plantes.

Fa tres anys, l'Elena i la Mónica van apostar per aquest negoci i, participant en el programa 'Fet a mà', van tirar-lo endavant. La seva botiga Kirei, que vol dir 'bellesa' en japonès, distribueix a tot Espanya, i ara també a França.