Camp de Tarragona 09/05/2018

Arriba el Trapezi més internacional

Ara
3 min
El públic podrà gaudir d’espectacles en diversos espais de la ciutat, la gran majoria a l’aire lliure. / TJERK VAN DER MEULEN

ReusEl Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, celebra la 22a edició des de demà fins diumenge omplint de circ places, carrers i equipaments de Reus. Un total de 32 companyies mostraran els seus espectacles a la capital del Baix Camp, que, durant quatre dies, serà la vitrina del millor circ nacional, estatal i internacional a Catalunya. En aquesta edició, el Trapezi fa una clara aposta pel circ internacional. En total presenta nou produccions estrangeres, un increment important respecte a edicions anteriors.

La direcció artística, a càrrec de Leandro Mendoza (Cíclicus Espectacles SL) des de l’any passat, manté l’objectiu de consolidar una Fira Trapezi amb identitat territorial que esdevingui una eina imprescindible per al circ de Catalunya i un referent en el sector professional a escala internacional. Enguany fa tres apostes molt clares: incrementa la programació internacional, consolida l’espai professional i manté l’ajuda a la coproducció d’espectacles que ja va començar a treballar en l’edició passada. A més, estrena l’espectacle 'Gregaris', de la companyia Soon en coproducció amb la fira i la companyia.

Pel que fa a la programació artística, el Trapezi ofereix espectacles de companyies catalanes, estatals i internacionals de diverses tendències, formats i tècniques. Totes les propostes compleixen les tres premisses establertes per la direcció: que presentin excel·lència tècnica i/o varietat en els números i/o disciplines de circ, que siguin produccions de factura professional i que tinguin una clara voluntat de comunicació amb el públic. Així mateix, la programació presentada respon a una línia artística i de programació variada i harmònica amb els horaris, el públic (familiar, adult i de sector) i els espais on es representa. La Fira Trapezi està organitzada per l’Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya i compta amb el suport de la Diputació i l’INAEM.

Inaugura amb el Cabaret i torna la carpa

En aquesta edició el Trapezi presenta diverses propostes de gran format que tindran com a objectiu deixar el públic amb la boca oberta. Una d’aquestes propostes és el Cabaret, que és, un any més, el format escollit per inaugurar el Trapezi i enguany ho fa amb una sorpresa, uns presentadors de luxe: Itziar Castro i Piero Steiner. Després que Oriol Boixader, 'Oriolo'; Jordi Martínez, i Joan Arqué, 'Arquetti', presentessin el cabaret de l’any passat, el format manté l’aposta per la teatralització. Cada nit es podrà veure un espectacle diferent compost per números de diferents companyies. I tot acompanyat per la música en directe de Circonautas, hàbils músics de músic circense.

L’altra gran novetat d’enguany és que la carpa torna al Trapezi. Tornarà de la mà de 'L’homme cirque', de David Dimitri, que es representarà en una gran carpa instal·lada a la plaça d’Anton Borrell. Finalment, una de les produccions de gran format més destacable és la proposta de Mumusic Circus. Presentaran 'Flou Papagayo', un muntatge que es podrà veure a la plaça de la Llibertat, on es muntarà una grada per a un miler de persones.

L’àrea professional

El Trapezi compta, com sempre, amb una àrea professional i un dels principals objectius és incitar diferents formes d’acompanyament i seguiment i suport entre artistes i gestors a escala estatal i internacional, potenciant especialment la fase de la producció. I també atreure una bona presència de professionals, tant en quantitat com en qualitat: programadors, artistes, distribuïdors, gestors, institucions, mitjans i altres representants del circ i/o altres arts escèniques, a escala local, estatal i internacional. A llarg de la fira es presentaran diverses activitats dedicades al sector professional, organitzades amb el suport de l’àrea de Mercats del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i que tindran lloc al llarg de tres dies, divendres, dissabte i diumenge.

stats