VITICULTURA
Camp de Tarragona 18/01/2023

Dimiteix amb retrets el president de la DO Tarragona

Vicenç Ferré lamenta que l’entitat no ha volgut adaptar-se “al progrés i la innovació”

2 min
El fins ara president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, en una imatge d’arxiu.

TarragonaEl president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, va anunciar dimecres de la setmana passada que dimitia del càrrec, només quatre mesos abans que acabés el seu mandat de quatre anys. L’anunci va arribar poc abans que se celebrés una assemblea del consell regulador on estava prevista una votació per reprovar la gestió de Ferré al capdavant de la DO. I és que aquesta dimissió està envoltada de polèmica.

En una carta de comiat de sis pàgines, Ferré denuncia que plega “degut a les pressions de l’equip administratiu de la DO Tarragona, que no ha volgut adaptar-se a una dinàmica de progrés i innovació, i de quatre consellers que li han donat suport”. Abans del retret, el fins ara president de la DO recorda a la missiva que aquest mateix consell regulador el va investir per unanimitat el 30 de maig del 2019 i repassa tot el que s’ha fet durant aquest mandat. Destaca especialment com, buscant “el missatge” per a la DO, van decidir apostar per la varietat macabeu, per la seva qualitat i pel seu lligam amb el territori. Ferré també ressalta que “durant aquesta etapa d’enriquiment s’han anat obrint portes que generen oportunitats i col·laboracions”. Entre aquestes oportunitats hi ha la Ruta del Vi de la DO Tarragona, “amb un potencial d’ampliació molt potent”, així com les sinergies que s’han creat amb altres institucions com ajuntaments i cambres de comerç.

“Ja no tenia la confiança”

Aquesta visió tan optimista no coincideix amb la que va fer pública dilluns la mateixa DO, en què el consell regulador assegura que bona part d’aquesta feina “s’estava treballant des de feia temps” i manté que els èxits aconseguits han estat possibles “gràcies a la feina prèvia de tots els implicats”. En el comunicat de resposta a Ferré, la DO tampoc no es mossega la llengua i assegura que la institució “sempre estarà per damunt de personalismes i de qualsevol mena de protagonisme individual”.

Segons el testimoni d’un celler de la DO Tarragona que prefereix mantenir-se en l’anonimat, el president sortint s’havia “extralimitat en les seves funcions” i “ja no tenia la confiança del consell”. Segons aquesta font, el problema no han estat tant els canvis que ha impulsat sinó la manera com ho ha fet: “S’han tirat endavant accions que ni tan sols havien passat per la junta”, exemplifica. La gota que va fer vessar el got va ser la seva intenció de traslladar la seu de la DO de Valls a Tarragona per intentar donar-li més visibilitat. Segons aquest testimoni, Ferré va incloure la proposta a l’ordre del dia però sense haver-ho consensuat abans amb la resta de membres del consell, que, en aquella votació, van rebutjar la proposta.

Després d’aquesta polèmica dimissió, el consell nomenarà un nou president, que ocuparà el càrrec fins al maig, quan s’han de tornar a convocar eleccions. “Ara tornem a estar molt units, el consell s’ha reforçat”, asseguren fonts d’un organisme amb 75 anys d’història.

stats