GASTRONOMIA
Camp de tarragona 04/06/2019

La 8a Mar de Tapes de Cambrils posa en valor els productes de proximitat

Ara
2 min
La Mar de Tapes arrenca aquest dijous, 7 de juny. / AJ. CAMBRILs

CambrilsLa Mar de Tapes de Cambrils posarà l’accent en els productes de proximitat del mar i la terra. Aquesta cita del calendari gastronòmic se celebrarà des d’aquest dijous fins al 16 de juny en 36 establiments de la població.

La iniciativa és del Patronat Municipal de Turisme i de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils i està patrocinada per Estrella Damm. En aquesta ocasió, amb la temàtica 'Tastets de mar i terra', dona cabuda a un ampli ventall de propostes marineres i creacions a base de productes agrícoles de qualitat del territori.

En la seva vuitena edició, la ruta de tapes cambrilenca ha fet un pas endavant amb propostes gastronòmiques d’alt nivell que han passat un procés previ de millora i valoració. Per primera vegada, un equip de xefs han fet un assessorament i control, un jurat professional ha verificat totes les tapes participants i els criteris de valoració han tingut en compte el producte local i de proximitat. D’aquesta manera, la Mar de Tapes de Cambrils garanteix una qualitat de les propostes encara superior a la d’altres edicions i es diferencia més d’altres rutes de poblacions pròximes.

L’objectiu de la ruta és donar a conèixer els establiments adherits, difondre la qualitat i varietat de l’oferta gastronòmica local, i millorar els recursos i serveis. Al mateix temps, la iniciativa fomenta la creació d’ocupació estable i de qualitat a Cambrils.

Entre els 36 establiments participants, per una banda hi ha 32 bars restaurants que oferiran una tapa elaborada i típica de cada establiment més una cervesa Estrella Damm (canya o quinto) per 3 euros, i per l’altra hi ha 4 restaurants que oferiran un menú de tapes que consistirà com a mínim en 5 plats/degustacions més postres més 2 cerveses de 33 cl a un preu tancat d’entre 25 i 60 € (IVA inclòs). Les propostes es poden consultar al mateix llibret de la ruta de la tapa.

El cap de setmana del 8 i el 9 de juny s’instal·larà a les Escales Reials del port de Cambrils una carpa d’Estrella Damm per promocionar la ruta de la tapa i regalar elements de marxandatge de la ruta als clients.

Enguany hi haurà dues categories de premis: una categoria que atorgaran els clients de la ruta amb els seus vots a través de les butlletes que es podran dipositar a les urnes que tindran tots els establiments participants, i una altra categoria de premi que atorgarà el jurat professional (el mateix que va fer la selecció de les tapes participants) a les tres millors propostes gastronòmiques seguint uns criteris més tècnics.

stats