CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 06/07/2023

Cartes a la Directora

22/04/2023

ARA
3 min

Tinc 70 anys i la informàtica, tot i que hi tinc accés des de casa, no és el meu fort. Avui estic content perquè a les 8 del matí (ha de ser a aquesta hora), i després de passar-me una llarga i angoixosa estona intentant-ho, he aconseguit cita prèvia, via informàtica, a l’INSS de Girona.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

A la cua d’espera, a l’esmentada oficina, una noia jove es lamentava amargament dels procediments informàtics a què cal recórrer per demanar cita a l’INSS. Com que no havia sabut tramitar la diligència per demanar la corresponent cita prèvia a través d’internet, havia perdut unes prestacions que li corresponien i que necessitava urgentment, ja que té un fill amb certes mancances que requereixen molta atenció per part seva. Es lamentava que s’havia desplaçat personalment a aquesta oficina diverses vegades però que sempre li havien dit el mateix: que no li podien donar hora des de la mateixa oficina i que ho havia de demanar a través de la web que tenen habilitada. És incomprensible, injustificable i intolerable que si et persones a l’oficina de l’INSS no puguin donar-te allà mateix una cita prèvia.

Per altra banda, des de la corresponent web s’haurien de buscar mecanismes més senzills i comprensibles per tal que la gent gran i les persones poc avesades a la informàtica hi tinguessin un accés més fàcil. Potser va sent hora de posar-hi remei, no?

LLORENÇ SERRA I PLANELLA

GIRONA

Sant Jordi amb perspectiva de gènere

Queden poques hores perquè arribi “el dia dels enamorats català” o bé el dia en què celebrem la llegenda de sant Jordi. Tradicionalment ho fem comprant una rosa per a la dona i un llibre per a l’home. I és que celebrar les tradicions com a poble és molt bonic i no se n’hauria de deixar perdre cap, ni tan coneguda arreu del territori ni en l’àmbit local. Les tradicions s’han de mantenir, però també s’han d’adaptar, millorar i incloure a tothom. Regaleu roses als homes, regaleu llibres a les dones. Regalem-nos entre tots, sense importar el gènere. I que n’és de bonic regalar flors i llibres a qualsevol persona. Gaudiu d’aquest Sant Jordi, dels llibres i les roses. Visquem les nostres tradicions estimant-les i, també, estimant-nos!

ANNA CANDÀLIGA BONVEHÍ

BARCELONA

La salut mental i la feina

Sovint se’ns recorda la importància de cuidar la nostra salut física, però què passa amb la nostra salut mental? El benestar emocional és un aspecte essencial de la nostra vida que sovint es passa per alt, especialment en l’ambient laboral. Passem una gran quantitat de temps en el nostre lloc de treball, i l’entorn laboral pot tenir un gran impacte a nivell psicològic. La pressió constant, la falta de suport i les llargues hores de feina poden desencadenar problemes com l’estrès i l’ansietat, cosa que pot afectar la nostra comoditat i rendiment. És primordial que les empreses promoguin un ambient laboral saludable i segur per garantir la satisfacció emocional dels seus empleats. Les polítiques laborals flexibles poden ajudar a equilibrar la vida laboral i personal. A més, la creació d’un ambient de treball més col·laboratiu i positiu pot millorar l’estat d’ànim i la motivació. Promoure la salut mental en l’ambient laboral no només beneficia els empleats, sinó que també millora la productivitat i l’èxit empresarial. Junts som més forts i podem marcar una diferència significativa en la nostra societat.

PATRICIA PALOMERO REJAS

MONTCADA I REIXAC

La festa més bonica

Arriba Sant Jordi, la millor festa del món. Poques combinen d’una manera tan bonica flors, llibres, cultura, carrer, solidaritat, primavera… Sortim als carrers, estimem, comprem llibres i llegim-los amb respecte i civisme sempre.

Visca la diada de Sant Jordi!

DAVID SÁNCHEZ-ETAYO PACHECO

BARCELONA

stats